29-jarige powervrouw Jade Connor zegt goodbye tegen haarverf en rockt nu trots haar grijze lokken

Haar door Janine

Beautystandaarden hebben vrouwen doen geloven dat we er op een bepaalde manier uit moeten zien, met onze haren golvend in model in de wind. De meeste vrouwen zouden misschien in paniek raken bij het zien van een of meerdere grijze haren, maar de 29-jarige powervrouw Jade Connor heeft ervoor gekozen om voorgoed afscheid te nemen van haarverf en haar grijze lokken met trots te rocken.

Grijze lokken omarmen

Wanneer het op grijze haren aankomt, zien we in onze samenleving maar zelden dat vrouwen dit omarmen. We zijn opgevoed met het idee dat grijze lokken niet voldoen aan de beautystandaarden en dat je jonger en mooier lijkt met een vers geverfde coupe. Haarverfmerken spelen hier dagelijks een grote rol in, door ons te beïnvloeden met commercials waarin zowel mannen als vrouwen worden aangemoedigd om hun grijze lokken te verbergen met haarverf.

Eerste grijze haar op 15-jarige leeftijd

De laatste jaren komen vrouwen steeds meer op voor zichzelf, en daar zijn we dol op. Jade Connor is een van deze vrouwen. Op 29-jarige leeftijd besluit zij haar grijze lokken volledig te omarmen. Ze ontdekte haar eerste grijze haar toen ze 15 jaar oud was; een vriendin merkte het op. Sinds dat moment verfde zij iedere drie weken haar haren in verschillende bruintinten. Haar grijze haren hebben lange tijd een negatieve invloed gehad op haar zelfvertrouwen. Destijds associeerde zij grijze haren met ouder worden en iets dat per se bedekt moest worden.

Jade Connor omarmt haar grijze lokken

Na 14 jaar afhankelijk te zijn geweest van haar bruine haarverf, besloot de fotografe uit Newcastle afscheid te nemen van deze gewoonte. Tijdens de lockdown had ze genoeg van het verven en sprayen van haar haren om de grijze lokken te verbergen. Het niet verven van haar haren ging enige tijd goed, totdat de lockdown versoepelde en contact met de buitenwereld mogelijk werd. Jade besloot haar haren opnieuw te verven. Enkele weken later werd ze geïnspireerd door een vrouw die haar grijze lokken volledig omarmde in een TikTok-video. De vrouw accepteerde haar grijze haren volledig, en vanaf dat moment besloot Jade dat het haar missie werd om haar grijze lokken ook te omarmen.

Patchy look

Nadat Jade enige tijd gestopt was met het verven van haar haren, merkte zij dat haar haar een patchy look kreeg. De grijze lokken kwamen op verschillende plekken tevoorschijn, terwijl op sommige plaatsen het bruine gloedje van het verven zichtbaar bleef. Met hulp van een professional bezocht Jade een kapper. De kapper stripte al het haarverf uit haar haar, zodat haar grijze haren gemengd konden worden met de rest van haar lokken. Naast het feit dat ze haar grijze haren met trots rockt, blijkt het zelfs het beste middel voor het starten van een gesprek.

@jaderconnor