Aww: Babydieren Moo Deng en Pesto gaan helemaal viral

Media door Maya Luz

Het internet is dol op schattige dieren. Dat blijkt weer nadat twee superschattige babydieren helemaal viral zijn gegaan op TikTok. Het gaat om Moo Deng het nijlpaard en Pesto de pinguïn.

Lees ook: Dierenarts deelt zijn top 5 hondenrassen om te vermijden

Moo Deng het nijlpaard

Moo Deng is een dwergnijlpaard. Ze woont in Khao Kheow Open Zoo in Thailand. De dierentuin had foto's van het pasgeboren dier op hun Facebookpagina geplaatst en het internet ging los. Dit komt grotendeels doordat Moo Deng een stuk speelser is dan andere dwergnijlpaarden. Foto's en filmpjes van het beestje gaan viral op sociale media. Daarop is te zien dat ze rond aan het rennen is, haar verzorger bijt of met water aan het spelen is. Moo Deng is geboren in juli van dit jaar, wat haar momenteel nog geen drie maanden oud maakt. Doordat ze zo viral is gegaan, zijn er meer bezoekers naar de dierentuin gekomen om het beestje te bewonderen. Helaas heeft dit ook nadelige kanten. Bezoekers gooien water of zelfs objecten naar Moo Deng. Doordat gasten zich niet kunnen gedragen, en door de drukte, heeft de dierentuin nu een tijdlimiet ingesteld voor het aanschouwen van het beestje. Je kan nu maximaal vijf minuten naar het diertje blijven kijken. Moo Deng heeft enorm veel impact, zo werd ze deze week betrokken bij een uitzending van Saturday Night Live waarin castlid Bowen Yang in een nijlpaardpak een skit deed waar hij het babynijlpaard speelde.

@junkee

Pesto de pinguïn

En dan is er Pesto de pinguïn. Het beestje is een koningspinguïn uit Australië. Hij woont in Sea Life Melbourne Aquarium. Pesto was de allereerste babypinguin die in het aquarium is geboren sinds 2022. Nadat hij uit het ei kwam in januari van dit jaar, woog hij 200 gram. Tijdens een livestream van het aquarium in september woog Pesto al 21 kilo. Wat enorm is voor een koningpinguïn van zijn leeftijd. Hij is dan ook het grootste koningpinguïnkuiken dat ooit in het aquarium gewoond heeft. Pesto is 90 centimeter lang en weegt momenteel 22,5 kilo. Volgens het aquarium is Pesto zo groot vanwege zijn genen die hij heeft gekregen van zijn vader, de grootste pinguin in het hele aquarium. Net als Moo Deng krijgt Pesto veel aandacht online. Hij is populair vanwege zijn formaat en is hierdoor een meme op TikTok geworden. Pesto is een wereldwijde sensatie. Zangeres Katy Perry is laatst zelfs bij hem op bezoek geweest!

@babymccuddles1
@nualune