Deze schattige kattentour gaat viral op TikTok

Media door Maya Luz

Knuffelen met katten maakt iedereen blij toch? In september ging een kattentour in het Canadese Toronto helemaal viral. Maar wat houdt de kattentour precies in en waarom is het zo populair? Wij leggen het uit.

Wat is de Toronto kattentour?

De kattentour in Toronto is een wandelroute waar je je van tevoren voor kunt opgeven. Je loopt dan met een groep mensen en een gids door de stad. De route van de tour is specifiek ontworpen om onderwerp zoveel mogelijk katten tegen te komen. De tour houdt dus in dat je een leuke wandeling maakt door Toronto, en onderweg katten tegenkomt, wat is er nou beter dan dat? De poezen die je tegenkomt op de route zijn huisdieren van mensen. Je krijgt dus de kans om de beestjes te aaien en knuffelen en om met hun baasjes te kletsen.

De tour is bedacht door Natalie Czerwinski. Aan Buzzfeed vertelde ze dat ze het idee heeft opgedaan op TikTok. "I did it all on my own, though my partner and a friend helped with putting up posters, and volunteers assisted on the day of the tour by helping physically manage the group." De tour was afhankelijk van katteneigenaren uit de omgeving. Zij moeten zich namelijk opgeven om onderdeel te zijn van de tour. Om de tour op te zetten maakte Natalie posters en een account op Instagram. "I managed cat owner signups with a Google form, and plotted their addresses on Google Maps so I could put together a route." En misschien wel het beste aspect van de tour: alle opbrengsten gaan naar de lokale kattenopvang, waar Natalie zelf haar kat adopteerde.

@pati.toronto

De tour gaat viral op TikTok

Toen Natalie begon met kaartjes verkopen, kon ze niet geloven hoe populair het was. "When I first started setting up the tour, I thought it would be great if we even got 10 people to go on the tour. We ended up having about 100, and tickets sold out in two minutes because there was such high demand." De eerste tour was een enorm succes. Video's van de tour die werden gemaakt door deelnemers gingen viraal op TikTok. Door de populariteit van de tour in Toronto, benaderde andere enthousiastelingen Natalie om te kijken of er een soortgelijke tour kan worden georganiseerd in hun stad. Momenteel vindt het alleen nog plaats in Canada, maar wie weet komt het concept ook naar Nederland. Natalie raadt mensen ook zeker aan om het zelf op te zetten: "Honestly, all you really need to set up a Cat Tour is an internet connection and the will to do it. I didn't have a huge budget (I spent just over $100 of my own money on materials)."