Met deze handige Instagram hack kan je zien wie jou niet terugvolgt

Vrije tijd door Maya Luz

Wil jij weten wie jou wel en niet terugvolgen op Instagram? Dan kun je daar een sketchy app voor downloaden, maar dat is niet ideaal. Door middel van deze TikTok app kun je gemakkelijk zien wie jou allemaal niet terugvolgen op Insta.

Volgen en terugvolgen

Als het op inzicht in je volgers aankomt, heeft Instagram een missende functie. Je kan namelijk niet makkelijk achterhalen welke accounts jou niet terugvolgen. Als je dit binnen Instagram zou willen checken, dan zou je alle namen van alle mensen die je volgt individueel in moeten voeren in je lijst met volgers om te zien of ze er tussen staan. Dit is natuurlijk een vreselijke klus die veel te lang duurt. Een andere oplossing is het downloaden van een app die voor jou checkt wanneer wie jou wel of niet terugvolgt. Maar deze apps zijn niet altijd even betrouwbaar en kosten vaak geld. Gelukkig heeft TikTok de oplossing.

Zo achterhaal je wie jou niet terugvolgen op Instagram

Stap 1: Pak je laptop of computer erbij en ga naar je Instagramprofiel in je browser. Dit trucje kun je niet doen op je telefoon. Heb je veel volgers of volg je veel mensen? Dan kan deze techniek iets meer tijd kosten.

Stap 2: Ga naar je lijst met volgers en kopieer alle namen. Dit is het onderdeel van de klus die eventjes kan duren als je veel volgers hebt.

Stap 3: Dan ga je naar een website genaamd comparetwolists.com.

Stap 4: Op deze site zie je aan de linkerkant een blokje met de titel 'List A'. Hier plak je de gekopieerde lijst met volgers.

Stap 5: Herhaal het proces bij je lijst met accounts die je volgt. Kopieer ze dus allemaal en plak ze vervolgens in he tweede vakje op de site genaamd 'List B'.

Stap 6: Onder de twee vakjes met je lijsten staat een knop genaamd 'Compare lists'. Hier klik je op. Vervolgens verschijnen er drie kleinere blokjes onder de lijsten die je zelf hebt gemaakt. Het belangrijkste is de middelste lijst, deze heet 'only in list B'. Hier staan de namen van alle accounts die wel in je lijst met gevolgde accounts staan, en niet in de lijst met volgers. Nu is het een kwestie van door het lijstje heen scrollen en checken welke accounts jou niet terugvolgen. Heb je geen behoefte om iemands fan te zijn? Dan kan je nu teruggaan naar je lijst met gevolgde accounts op Instagram en ze ontvolgen. Zo simpel is het.

@emmalizzz