Je kan vanaf nu openbaar reageren op Instagram Stories

Vrije tijd door Maya Luz

Op sociale media kan je vrijwel overal op reageren. Alleen op Instagram Stories kon je voorheen wel reageren, maar dan werd dit een privébericht. Tot nu! Je kan nu ook openbare comments plaatsen onder een Instagram Story. Zo werkt het.

Lees ook: Heb je een telefoon pink? Dit moet je erover weten

Instagram voegt nieuwe functie toe

Instagram heeft een nieuwe functie toegevoegd aan de app. Vanaf nu kun je reacties plaatsen onder Stories van je vrienden. Voorheen kon je alleen reageren in de vorm van een privébericht of een like die alleen de plaatser kon zien. Nu kun je ook reageren onder een Story. Deze reactie is te zien voor iedere andere gebruiker die de Story bekijkt. Door deze nieuwe functie komt er dus een manier om openbaar te reageren op een Story.

De nieuwe functie heeft wat limitaties. Zo kunnen privé-accounts alleen comments ontvangen die de gebruiker zelf terugvolgt. Volgt iemand jou dus wel maar jij hen niet, dan kunnen ze geen comments plaatsen. Dat zorgt voor een snelle nieuwe manier om erachter te komen of iemand jou wel terugvolgt.... Voor openbare accounts is de functie beschikbaar voor mensen die worden gevolgd door de gebruiker. Iemand die jou niet volgt, kan dus niet reageren op je Story.

Tijdelijke comments

Het unieke aan Instagram Stories is dat ze maar voor 24 uur beschikbaar zijn op je profiel. Voor de reacties onder je Stories zal hetzelfde gaan gelden. Zodra de Story verdwijnt van je profiel, zullen de reacties ook verdwijnen. Wil je de comments graag bewaren, dan kun je dit doen door de desbetreffende Story te bewaren als Hoogtepunt. Wil je dit niet? Dan kun je de likes van je oude Stories terugzien in je Story archief. Mocht je de nieuwe functie niet willen toepassen op een of al je Stories? Dan kun je de mogelijkheid om te reageren op een Verhaal ook uitschakelen.

Hoe het werkt

Wil jij een reactie achterlaten onder iemands Story? Dan is dat heel makkelijk. Wanneer je iemands Story bekijkt, zal je bij de mensen waarbij je kunt reageren de optie onder aan het scherm zien verschijnen. De optie staat dan net boven de balk waarmee je via een privébericht kunt reageren, want ja, die functie blijft gewoon bestaan. Door op de optie te klikken, opent er een commentsectie waarbij je de mogelijkheid om een reactie te typen. Wil je de reacties onder jouw eigen Story bekijken? Dan kun je hier ook op klikken. Het is ook mogelijk om op je eigen Story te reageren, wat handig kan zijn wanneer je wil reageren op reacties van anderen.