Test: je hebt een hoog IQ als je het vierde gezicht vindt in deze optische illusie

Psyche & spiritualiteit door Anne-Fleur

Testjes om eens te kijken hoe hoog jouw IQ nu eigenlijk zijn altijd leuk om te doen (ook een beetje frusterend als blijkt dat je het antwoord niet kan vinden). Kan jouw brein het vierde gezicht in deze optische illusie zien? Dan heb je een hoog IQ! Steek die maar vast in je zak.

Lees ook: Onderzoek toont aan: mensen die praten tegen hun huisdier zijn slimmer

Optische illusie: het vierde gezicht in de rook

Vape bedrijf Electric Tobacconist kwam onlangs met een interessante brain teaser, die kijkers uitdaagt het vierde gezicht in de rook te vinden. De eerste drie spot je waarschijnlijk al snel, maar waar oh waar is de vierde dan? Het blijkt dat je een perfect vision nodig hebt om het laatste gezicht te vinden. De wolken die grijs, oranje, paars, rood en zwart gekleurd helpen het vierde gezicht te bedekken. De makers van de optische illusie legden uit dat maar liefst één op de vier het vierde gezicht kan zien.

Dit komt door een fenomeen dat bekend staat als parediolie. Dit is het vermogen om vormen uit te kiezen of om willekeurige afbeeldingen te construeren. Degenen die de vierde konden vinden, deden dat gemiddeld binnen 36 seconden. Wauw!

Antwoord

Vijf minuten later en zit je nog steeds te turen naar dat rokerige plaatje? Laten we je uit de brand helpen en je het antwoord maar geven. Kleine disclaimer: de kans is groot dat je het gezicht nog stééds niet ziet... Het vierde gezicht is bij de rode halve cirkel.

De tekst gaat verder onder de foto.

optische illusie

Cognitieve veroudering

Was jij een van degenen die het vierde gezicht snel kon spotten? Dan heb jij blijkbaar (nog) een perfecte visie! Volgens de American Psychological Association kan cognitieve veroudering al vanaf je twintigste beginnen. Door cognitieve veroudering vergeet je bepaalde details sneller. Dit kan gaan om dingen als waar je je sleutels hebt neergelegd of waar je je auto hebt geparkeerd. "Cognitieve achteruitgang is een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden, zelfs voor degenen die geen dementie ervaren", stelt de association. "Naarmate de jaren verstrijken, is de kans groter dat je je sleutels kwijtraakt of de naam van een kennis vergeet. Multitasken wordt steeds moeilijker."

Dingen als optische illusies snel zien gebeurt dus ook minder snel. Geen paniek als je het vierde gezicht niet kon vinden hoor... Wij zoeken ook nog steeds!

Lees ook: Van deze celebs had je niet verwacht dat ze hoogbegaafd zijn