Welke TikTok skincare trends werken echt? Deze schoonheidsspecialiste vertelt het

Gezicht door Maya Luz

TikTok staat vol met unieke en bijzondere beauty trends. Sommige trends zijn nogal gek en daardoor kan je je nog weleens afvragen of ze wel echt werken. Maar ja, ze allemaal uitproberen is ook weer zo veel werk. Geen paniek, deze medische schoonheidsspecialist op TikTok vertelt je precies welke trends je kunt skippen.

Lees ook: Low maintenance is het nieuwe high maintenance wat TikTok betreft

Maja de medische schoonheidsspecialist

Voor de mensen die altijd al hebben willen weten of skincare trends op TikTok het proberen waard zijn, is er Maja. Ze is een medische schoonheidsspecialiste en heeft dus best wat kennis over de menselijke huid en hoe skincare dan precies werkt. Op haar TikTok account plaatst ze regelmatig video's over verschillende huidaandoeningen en hoe je ze kunt behandelen, welke skincare producten je het beste kunt gebruiken en hoe je je skincare het beste kunt gebruiken. Daarnaast maakt ze tegenwoordig ook video's over de skincare trends die ze online tegenkomt waar ze als medische professional geen fan van is. Ze noemt de serie van video's 'Stupidest skincare trends I saw on the internet today'. In deze video's gaat de schoonheidsspecialist in op skincare trends die wat haar betreft gelijk in de prullenbak gegooid mogen worden, en dat doet ze op een vrij humoristische manier.

Welke skincare trends mag je overslaan?

In de allereerste video van de serie gaat Maja in op drie dingen die ze op het internet tegenkwam. Bij de eerste trend gaat het om het tijdstip waarop je je zonnebrand aanbrengt, en nee, je hoort dit wat Maja betreft zeker niet in de avond te doen. De zonnebrand zal dan in de ochtend namelijk niet meer actief zijn, wat het hele doel van de 'trend' tegengaat. Haar oplossing is het aanschaffen van verduisterende gordijnen. Zo kun je je zonnebrand opdoen voordat je huid in contact komt met de zon.

@self.skin

Heb jij weleens last van wallen? Dan heb je vast wel een keer gehoord dat caffeïne een goed middeltje is om dit te verhelpen. Maar wat je volgens de schoonehdisspecialist haar TikTok zeker niet moet doen, is vermalen koffiebonen onder je ogen aanbrengen. Het idee erachter is dat het een brightening effect zou hebben. Maar volgens de medische schoonheidsspecialiste kan het juist nadelige effecten hebben voor je huid. Het kan bijvoorbeeld vlekken op de huid veroorzaken en het kan de huid onder je ogen beschadigen. Deze huid is namelijk zo kwetsbaar dat de vermalen koffiebonen veel te ruw zijn om hier aan te brengen.

@self.skin

Ben je benieuwd naar welke skincare trends je nog meer kan skippen? Check dan vooral de TikTok pagina van Maja!