Low maintenance is het nieuwe high maintenance wat TikTok betreft

Beauty door Maya Luz

Sommige mensen zien eruit alsof ze iedere ochtend meerdere uren besteden aan zich klaarmaken. Maar volgens een viral TikTok trend moet je eerst zo high maintenance mogelijk zijn om vervolgens een low maintenance leven te kunnen leiden. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd. Maar hoe werkt dat dan precies?

Lees ook: Ben jij blush blind? Dit is wat dat betekent

Van high maintenance naar low maintenance

De 'high maintenance to be low maintenance' trend op TikTok krijgt miljoenen views. De video's die binnen deze trend worden gemaakt staan vol met nuttige tips om deze overgang te kunnen maken. Het geheim: je neemt een wekelijkse of zelfs maandelijkse routine aan die ervoor zorgt dat je er iedere dag uitziet alsof je uren voor de spiegel hebt gestaan. Je investeert je tijd dus eens in de zoveel tijd in een high maintenance routine waar je voor een langere periode van kunt genieten. Voorbeelden van dingen die je kunt doen zijn het aanbrengen van een sterke lipstain om de zoveel dagen, je wenkbrauwen verven of self tan aanbrengen als contour. De gedachte erachter is eigenlijk dat je op een moment zo veel mogelijk doet, zodat je later maar heel weinig hoeft te doen.

Hoe deze trend je tijd bespaart

Het klinkt erg tegenstrijdig om eerst zo veel mogelijk te doen, om vervolgens zo min mogelijk te doen. Toch bespaart deze aanpak je heel veel tijd. In plaats van dagelijks uren spenderen aan je uiterlijk, plan je vooruit en perfectioneer je je self care strategie die op de lange termijn effect heeft. Je kan dit zo uitgebreid aanpakken als je zelf wil. Sommige mensen die deelnemen aan deze trend op TikTok laten gezichtsbehandelingen doen of laten zich waxen. Anderen doen aan teeth whitening, self tanning en lash lifts. Het voelt nogal high maintenance, maar later bespaart het je weer tijd.

@alishasapproach

Maar het hoeft allemaal niet prijzig te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook gebruik maken van heatless styling technieken voor je haar en hiermee slapen zodat je de volgende ochtend perfecte krullen hebt. Wekelijks je nagels doen, je wenkbrauwen en wimpers verven en self tanner als contour gebruiken valt hier ook onder. Heel veel van de technieken die je op TikTok ziet, kun je ook gewoon thuis doen. Hiermee bespaar je jezelf dus niet alleen geld, maar ook tijd. En dat is natuurlijk uiteindelijk het hele doel van deze trend. Bedenk dus voor jezelf een wekelijkse of zelfs maandelijkse routine die voor jou werkt. Zo kun jij in de ochtend wat langer in je bed blijven liggen.

@sarah.kidwai