Over mijn lijk-Eva is uitbehandeld: 'Ik weet niet hoelang ik nog heb'

Media door Alyssa

We hebben echt verdrietig nieuws om te delen. Eva Hermans-Kroot, bekend van Over mijn lijk, heeft te horen gekregen dat haar ongeneeslijke longkanker niet meer te behandelen is. Ze weet niet precies hoe lang ze nog heeft, misschien twee maanden, misschien zes. Hoe dan ook, het is een heel moeilijke tijd voor haar en haar dierbaren.

Over mijn lijk-Eva's strijd tegen longkanker 

Even een korte recap voor wie het gemist heeft: Eva kreeg in 2021 te horen dat ze longkanker stadium 4 had. Daarom kwam ze ook in dat programma Over mijn lijk. Met ups en downs heeft ze het tot nu toe gered, wat zelfs haar eigen verwachtingen oversteeg. In december zei ze nog tegen het AD: "Ik dacht eerder dat ik er in 2024 niet meer zou zijn, maar nu kan ik zelfs misschien mijn 26ste verjaardag meepakken."

De Klap

Maar gisteren kwam dus die grote klap. Eva gooide het er gewoon keihard uit op Instagram: "Ik ben uitbehandeld." Ze voelde zich steeds beroerder door de kuur die ze kreeg en had geen goed gevoel erbij. Na vier weken mocht ze eindelijk terugkomen in het ziekenhuis om te kijken of die nieuwe kuur, Talazoparic, werkte. Ze was ontzettend gespannen voor die afspraak, want als dit niet zou werken, waren er geen nieuwe kuren meer.

Lees ook: Eva uit Over Mijn Lijk stopt met chemokuur: "Het is gewoon te zwaar"

Geen andere behandelingen meer

Bij de arts was het meteen duidelijk: het zat er niet goed. De kuur had niks gedaan en er waren geen andere behandelingen meer voor haar. Eva vroeg: "Dus ik ben uitbehandeld?" En de specialist kon alleen maar zeggen: "Helaas wel."

Hoelang heeft Eva nog?

Eva weet dus echt niet hoelang ze nog heeft. Misschien twee maanden, misschien zes. Feit is: de kanker groeit en er is nu echt niks meer aan te doen. Niet normaal sad, right? Het nieuws sloeg in als een bom bij Eva. Ze voelt zich verdoofd en het komt nog niet helemaal binnen. Haar volgers reageren massaal met lieve berichten onder het bericht. Lida Hakeboom, die in hetzelfde schuitje heeft gezeten, schrijft: "Oohhhhh lieve Eva. Wat verdrietig. Kan je alleen maar honderd dikke knuffels sturen en alle liefs van het universum. Denk aan jou, geweldige vrouw." Je bekijkt de verdrietige post van Eva hieronder:

Meer op Instagram

Lees ook: Over Mijn Lijk-Eva is toch beetje bang voor de dood: "plan maximaal drie maanden vooruit"