Deze AI app helpt jou om je huis te decoreren

Wonen door Maya Luz

We hebben allemaal weleens van die momenten waarop we de neiging krijgen om al onze meubels te gaan verplaatsen. Vaak houdt dit in dat je al je meubels gaat verslepen, wat veel moeite kost, om ze vervolgens weer op hun oude plekje te zetten. Deze moeite hoef je nu gelukkig niet meer te doen dankzij een nieuwe AI-app die is bedacht met Venus Williams.

Lees ook: Déze elektrische kinderwagen maakt jouw leven als moeder een stuk makkelijker

Je huis decoreren met Palazzo

Palazzo is een app die gebruikmaakt van AI om jou te helpen met je huis redecoreren. Met behulp van de app kun je gemakkelijk je woning herindelen zonder dat je daadwerkelijk met meubels hoeft te gaan slepen. Om te beginnen upload je een foto van de kamer in de app. Vervolgens gaat de assistent Vinci voor je aan de slag met het bedenken van styling tips voor de ruimte. Zo krijg je tips over hoe je de ruimte kan herindelen, welke kleuren er goed bij passen en eventuele design tips. De app gebruikt artificial intelligence om jouw nieuwe indeling aan je te laten zien. Hierdoor hoef jij dus niet met dingen te slepen of verf te swatchen op je muur om erachter te komen of iets leuk staat.

De app is nog niet te verkrijgen in de Nederlandse appstore. Wel kun je de app vinden via de website. De app is helaas niet gratis, maar de app geeft je wel keuzes over hoeveel geld je eraan uit wil geven. Bij het downloaden van de app krijg je drie gratis tokens die je kunt gebruiken om foto's te laten ontwerpen van jouw woonruimte. Wil je meer foto's laten genereren? Dan kun je extra tokens aanschaffen. Verder biedt de app een speciale design quiz. Deze kun je gebruiken voor wanneer je niet tevreden bent met je woonruimte, maar niet precies weet waardoor dit komt. Al met al is deze app dus zeker handig voor wanneer je graag iets wil veranderen aan je woning, maar niet echt weet waar je moet beginnen.

AI-apps zijn overal

Palazzo is niet de enige app die gebruik maakt van AI om jou te helpen. Deze apps maken gebruik van gebruik van generatieve AI. Dit houdt in dat je de app om iets kunt vragen en dat de app het voor je maakt. Veel filters op TikTok maken bijvoorbeeld gebruik van generatieve AI. Daarnaast is een van de meest populaire AI-apps op dit moment ChatGPT. De kans is dus groot dat we in de toekomst nog veel meer apps gaan zien die gebruik maken van deze technologie.