Hoe vind je snel je eigen plekje na een scheiding?

Wonen door Djamila

Na een scheiding kan het lastig zijn om je weg te vinden en weer opnieuw je eigen plekje te vinden in de wereld. Vooral de eerste paar weken of zelfs maanden, kan het heel lastig zijn om je draai weer te vinden. Logisch, want vooral wanneer niet jij, maar je partner deze keuze heeft gemaakt, komt het vaak, ondanks verschillende signalen, redelijk onverwachts. Tijdens deze eerste weken is het vooral even wennen, je bent ineens alleen en moet dus ook alles alleen doen. Het is daarom wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je de praktische zaken zo snel mogelijk weer oppakt, waaronder dus het vinden van je eigen plekje. Omdat dit voor velen best lastig is, hebben wij een aantal tips voor je, zodat je weer met een schone lei kunt beginnen. Zo is het belangrijk om zo snel mogelijk een nieuw huisje te vinden en deze helemaal naar eigen smaak in te richten. Voor een goede coatingvloer kun je terecht bij www.coatingvloer.nl voor allerlei verschillende soorten coatingvloeren. Zo is de coatingvloer niet alleen ideaal als winkelvloer, maar ook voor particulieren.

Een frisse start maken na de scheiding 

De eerste stap naar het vinden van je eigen plekje na een scheiding is het maken van een frisse start. Dit betekent dat je jezelf de tijd moet gunnen om te rouwen en je emoties te verwerken. Neem de tijd om jezelf te ontdekken en geef jezelf de ruimte om te groeien. Zorg dat je bijvoorbeeld iets leuks gaat doen met vrienden of vriendinnen, zorg dat je onder de mensen blijft, zodat je misschien voor je het weet wel weer iemand tegen het lijf loopt waarmee je de rest van je leven wilt delen. Belangrijk is wel dat je niet te hard van stapel loopt, aangezien de kans ook bestaat dat het de bekende ‘rebound’ relatie is, omdat je ‘iemand’ mist en niet per se die persoon leuk vindt.

Maak een plan voor de toekomst

We snappen heel goed dat je misschien nu nog niet na wilt denken over de toekomst en je misschien zelfs wel ergens de stille hoop hebt dat het goed komt allemaal. Toch is het wel zaak om zo snel mogelijk een plan te maken voor jezelf om hetgeen te bereiken wat je graag zou willen. Belangrijk daarbij is dat je nadenkt over je huis, je werk, maar ook de financiën. Je nieuwe plekje zal toch ergens van betaald moeten worden, dus is het ook helemaal geen vreemde gedachte om meer te gaan werken. Zo is het verstandig om te kiezen voor een duurzame vloer, zodat je daar de komende jaren geen omkijken meer naar hebt. Kies je bijvoorbeeld voor een gietvloer met neutrale look, dan weet je dat deze vloer de komende 20 tot 30 jaar meegaat. De eenmalige investering mag dan wel wat hoger zijn, maar op lange termijn scheelt het je een hoop geld. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de meubels en verdere aankleding van je huis.

Financiële zaken op orde

Wanneer je gaat scheiden heeft dit meestal niet alleen een enorme emotionele impact, maar raakt het je ook financieel. Logisch, want je moet het ineens met maar één salaris doen, waar je tot voor de scheiding alles deelde. Het is dus wel belangrijk om hier direct goed naar te kijken, door bijvoorbeeld eens te beginnen met het in kaart brengen van je inkomsten en uitgaven. Zo krijg je een goed beeld van hoe je er eigenlijk voor staat en waar je misschien wat keuzes moet maken. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld wat meer zal moeten gaan werken omdat je het anders gewoonweg niet redt. Kijk daarbij ook goed naar de uitgaven die nog komt voor bijvoorbeeld de inrichting van je huis en ga als het gaat om de vloer en meubels, ook eens langs bij een gietvloer showroom en een showroom voor meubels, zodat je op basis van het budget dat je hebt, op een goede manier geadviseerd kunt worden.