Hoe kies je de perfecte wasdroger voor een klein huishouden?

Wonen door Djamila

Een wasdroger is altijd een aanwinst. Zeker in Nederland kun je de was nou niet bepaald buiten ophangen in de winter. En zelfs in de zomer kan dit niet altijd. Daarnaast is het ook makkelijker en sneller om de was in de droger te doen. Maar als je maar met een klein gezin bent, dan hoef je natuurlijk geen gigantische wasdroger te hebben staan. Dan kun je met een kleine wasdroger prima uit de voeten. Maar welke wasdroger kies je dan? Daar wordt je in deze blog een handje mee geholpen. Lees dus maar snel verder!

De capaciteit van de droger

Als je een klein huishouden hebt, dan hoef je natuurlijk geen wasdroger met een mega grote capaciteit. Je wilt namelijk niet extra betalen voor ruimte die je helemaal niet nodig hebt. Een capaciteit van 8 kg is dan zeker goed genoeg. Zo kun je al je spullen kwijt, maar verspil je geen ruimte aan een extreem grote wasdroger. De Haier wasdroger HD80-A3939E-DF is dan misschien wel de perfecte keuze voor jou. Deze wasdroger heeft een capaciteit van 8 kg, een hele hoop handige programma’s en kan zelfs op afstand bediend worden.

Het energielabel van de droger

Naast de capaciteit van de droger is het ook heel belangrijk dat je let op het energieverbruik van de droger. Een droger met een goed energielabel zoals A++ of A+++ zorgt dat je niet de hoofdprijs aan energiekosten betaalt elke keer dat je de droger aanzet. En dat is natuurlijk wel zo handig. De wasdrogers van Haier hebben allemaal een A+++ energielabel en zijn dus super zuinig.

Een compacte wasdroger 

In een klein huishouden heb je waarschijnlijk geen eindeloze ruimte voor een grote wasdroger. Daarom is het fijn om te kiezen voor een wasdroger die wat compacter is en makkelijk in kleine ruimtes geplaatst kan worden. Meet de ruimte die je beschikbaar hebt en filter dan op wasdrogers die binnen deze ruimte passen, dan weet je zeker dat je goed uitkomt en niet om je wasdroger heen hoeft te schuifelen.

Wat voor programma’s heb je nodig?

Wasdrogers zijn te vinden in alle soorten en maten. Je kunt het heel basic houden en kiezen voor een simpele wasdroger. Maar je kunt ook een wasdroger kiezen met wat meer luxe opties. Je hebt bijvoorbeeld wasdrogers met een anti-kreuk- of stoom -optie. Dat kan je weer tijd schelen met strijken. Er is heel veel mogelijk, je moet alleen even kijken wat jij echt nodig hebt.