Tips voor het kind proof inrichten van je huis

Kinderen door Djamila

Een gezin met kinderen is ontzettend leuk, maar vraagt natuurlijk ook het nodige van je als zowel moeder als vader. Omdat kinderen er nu eenmaal om bekend staan dat ze vooral in de eerste jaren van hun nog prille leven niet bepaald bezig zijn met het zuinig omgaan met spullen, is het wel verstandig om hier rekening mee te houden als het gaat om het inrichten van je huis. Een prachtige grote vaas op de salontafel is leuk, maar wanneer je kleine hier niet met de vinger af kan blijven, dan kun je dit dus beter niet doen. Hetzelfde geldt voor de vloer. Alle speelgoed waar ze mee spelen is dan tegenwoordig wel van hogere kwaliteit, maar als we kijken naar wat het effect is op de vloer, dan zien we dat vooral de goedkopere vloeren hier flink onder te lijden hebben. Daarom is het verstandig om te investeren in een goede gietvloer van bijvoorbeeld epoxywinkel.nl. Uiteraard delen we daarnaast nog een aantal praktische tips, waarmee jij je huis direct een stuk kindvriendelijker in kunt richten.

Meubels en accessoires

Waar wij volwassenen onze meubels puur praktisch zien, is dit voor de kinderen natuurlijk een paradijs als het gaat om klimmen en klauteren. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de uiteindelijke keuze die je maakt. Zorg ervoor dat je meubels stevig en stabiel zijn, zodat je kinderen zich niet pijn kunnen doen aan bijvoorbeeld scherpe randen of hoeken. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook allerlei soorten hoekbeschermers, zodat de kinderen zich geen pijn kunnen doen aan de hoek van de eettafel bijvoorbeeld. Houd er daarnaast ook rekening mee dat je vilt gebruikt. Uiteraard speelt de kwaliteit van de vloer ook een belangrijke rol is de krasbestendigheid en is een vloer van epoxy giethars een veel betere keuze dan een laminaatvloer, maar is het ook belangrijk om vilt te gebruiken, mochten de kinderen de meubels dan verschuiven, dan hoef je niet bang te zijn voor krassen.

Sloten en stopcontacten

Kinderen willen alles proberen, dus ook de sloten en vooral stopcontacten. Zorg er daarom dus ook voor dat de kinderen niet bij de kastjes komen en dan met name bij de schoonmaakmiddelen. Hier zijn tegenwoordig allerlei handige sloten te vinden, zodat je alleen op een speciale manier de deur kunt openen. Wel zo veilig, vind je niet? Ook de stopcontacten zijn iets om rekening mee te houden, het is voor een kind natuurlijk verleidelijk om hier iets in te steken. Ook hier zijn speciale stopcontactbeschermers voor.

Hoe kind proof is jouw huis?

Je hebt inmiddels een aantal tips kunnen lezen, misschien dat ze voor jou allemaal vanzelfsprekend zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. Wat vooral belangrijk is, is dat je kiest voor dingen die niet zo makkelijk kunnen beschadigen. Dit zit hem in de kleine dingen, zoals bijvoorbeeld onderzetters die je maakt van resin art, zodat ze extra stevig zijn, maar ook een net even wat zwaardere salontafel, zodat je kind deze niet kan omgooien als ze zich eraan optrekken.