Victoria (23) is eerlijk over haar soa (herpes) en wordt vernederd en geghost

Lifestyle door Juliët

De 23-jarige Victoria gaf op haar online datingprofiel aan dat ze herpes heeft. Dit was bedoeld om mensen op de hoogte te brengen en vooral veilig te houden. Toch schoot bij veel mensen dit in het verkeerde keelgat. Benieuwd naar het verhaal van Victoria?

Victoria is eerlijk over haar soa en wordt vernederd en gehost

De 23-jarige Victoria Jones was open op haar datingprofiel over het feit dat ze herpes heeft. De diagnose noemde ze de ergste dag van haar leven. Ze wil mensen bewust maken van de diagnose voordat ze met iemand in gesprek gaat. Toch valt dit niet bij iedereen even goed in de smaak. Ze werd zelfs geghosted. In 2020 kreeg van ze iemand met wie ze aan het daten was herpes. Door het openbaar te maken op haar profiel merkte ze dat ze niet veel positieve reacties kreeg. In ongeveer twee weken kreeg ze twee matches. Terwijl voorheen waren het er ongeveer 10 per dag. Er werden verschillende nare opmerkingen gegooid als: "Ik dacht dat je een grapje maakte. Ik dacht niet dat je herpes had. Meen je dat nou?" Die persoon ontkoppelde haar. Victoria herinnert zich dit moment als de dag van gister. Zij is juist degene die altijd bescherming gebruikt of zich meteen laat testen. Het idee dat ze iets zou krijgen, maakt haar bang. Zelfs met condoom kun je het nog krijgen.

 

Herpes

Maar wat is herpes nu precies? Je krijgt het door seks en het is eigenlijk een soa. Het komt door een virus: het herpesvirus. Herpes krijg je door seks met iemand te hebben die bespet is. Het zit in het vocht van de blaasjes en als een blaasje open is het kan het virues tijdens de seks op je penis, vagina, anus of lippen komen. Zelfs op de handen of vingers.

 

Niet bekend

Het vervelende is dat sommige mensen niet eens weten dat ze het hebben. De tests zijn niet altijd goed en het is daardoor lastig om te weten of je het nou daadwerkelijk hebt. De mensen die uiteindelijk bij Victoria naar rechts swipten, waren de mensen waar ze niet naartoe zou gaan. Victoria voelt zich door de diagnose vreselijk. Als je al het woord 'herpes' gebruikt dan trekken mensen terug en gaan ze je anders behandelen. Mensen gaan mij bijvoorbeeld negeren.

 

Misvatting

Victoria kreeg het gevoel dat mensen over haar denken dat ze met anderen naar bed gaat. Dat is echt niet het geval en dat vind ze zo jammer. Ondanks de negatieve berichten, heeft ze gelukkig wel lof gekregen voor het feit dat ze zo open was. Ze heeft jusit wat reacties de laatste tijd van mensen gekregen die het juist waardeerden dat ze zo open was. Deze soa komt veel voor en je hoeft je er echt niet voor te schamen.