Ook Joost Klein reageert nu zelf na stopzetten onderzoek: 'Er is nooit een zaak geweest'

Media door Alyssa

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat het Zweedse Openbaar Ministerie (OM) het onderzoek tegen Joost Klein stopzet. Joost was in mei betrokken bij een incident op het Eurovisie Songfestival en mocht daardoor niet meedoen in de finale van het liedjesfestijn. Al die tijd heeft hij niets van zich laten horen, tot nu. Via Instagram geeft Joost nu ein-de-lijk een echte reactie.

Verschrikkelijke maanden voor Joost Klein

"De afgelopen maanden waren verschrikkelijk", schrijft Joost in zijn bericht. "Ook al hou ik ervan om overal ter wereld op te treden, toch voelde er iets niet goed. Waarom moesten we zo lang op antwoord wachten?"

Joost voelde zich elke dag onzeker

De artiest zegt dat hij zich "elke dag onzeker" voelde, terwijl hij "de waarheid kende". "Er is geen zaak tegen mij, omdat er nooit een zaak is geweest", concludeert hij. En Joost heeft ook een boodschap voor iedereen die zijn bericht leest: "We moeten allemaal voor elkaar zorgen, we moeten elkaar allemaal steunen en we moeten ALLEMAAL samenkomen", schrijft hij.

Bedrijven wilden geld beschermen

Volgens Joost wilden "bedrijven hun geld beschermen" en probeerden ze hem "als schild te gebruiken". "Een dorp tegen de stad... Raad eens? Liefde wint altijd. Vertrouw het proces!" aldus Joost."Ook al verloor ik alle hoop, WE ZIJN NU TERUG BABY!" Joost sluit zijn bericht af met dat hij op dit moment in "albummodus" gaat, wat waarschijnlijk betekent dat er nieuwe muziek aan zal gaan komen. Yay.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.  

Meer op Instagram

Joost gediskwalificeerd na vermeend geweldsincident

Even een kleine recap: Joost Klein werd tijdens het songfestival gediskwalifiseerd, iets wat kandidaten nog nooit overkomen was. Dit gebeurde na een vermeend geweldsincident. Wat was er dan gebeurd? Nou, hij zou een dreigend gebaar hebben gemaakt naar een cameravrouw en het onderzoek werd gisteren dus stopgezet wegens gebrek aan bewijs.

Ook het management reageert opgelucht

Eerder reageerde het management van Joost al op de kwestie: "We zijn, als team, ontzettend blij en opgelucht dat er nu een einde is gekomen aan deze onzekere periode. Eindelijk kunnen we het hardop zeggen: er is nooit een reden voor deze zaak geweest", klonk het. Wat een heftige periode moet dit voor Joost zijn geweest! Gelukkig kan hij het nu allemaal achter zich laten en zich focussen op zijn muziek. We kunnen niet wachten om te horen wat voor toffe tracks hij gaat droppen in zijn nieuwe album. Go Joost!

Lees ook: AVROTROS wil in gesprek met EBU over 'brute' diskwalificatie Joost Klein