Nikkie Plessen zet haar miljoenenpand te koop

Celebs door Anjali

Nikkie leeft soms het leven van een prinses: van mooie kleding tot een duur huis. Dat dure huis waarin zij woont in Amsterdam-Zuid, met maarliefst zes (!) verdiepingen, zet zij nu te koop. Benieuwd wat ze ervoor vraagt? Wij vertellen het je. En een hint: je kan het waarschijnlijk niet betalen.

Nikkie Plessen

Als modeontwerpster, actrice, presentatrice, model en onderneemster heeft Nikkie haar handen vol. Dat ze ook nog eens een plekje wist te bemachtigen in de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs van Quote bewijst alleen maar dat ze niet anders kan dan dat ze een luxe woning bezit. Met een vermogen van 40 miljoen lukt het haar zeker om een royaal pand te bemachtigen, maar nu is het tijd voor verandering. Het huis van Nikkie en haar man Ruben Bontekoe staat namelijk te koop.

Miljoenenpand in Amsterdam-Zuid

Het huis staat in de Amsterdamse Van Eeghenstraat, waar je uitzicht hebt op het Vondelpark. Het heeft een oppervlakte van 331 vierkante meter en telt tien kamers, waarvan drie slaapkamers en twee badkamers. Ook krijg je er een tuin bij van 100 vierkante meter, wat erg zeldzaam is in onze hoofdstad. Dan zul je vast denken: 'dat is al veel buitenruimte', maar daar houdt het niet bij op: een dakterras van 45 vierkante meter is ook van de partij. Overige luxe dingen in het herenhuis van zes verdiepeingen zijn onder andere een lift, een thuisbioscoop, een wijnkelder en een jacuzzi. Quote sprak de makelaar van het hele grote, luxe en bijzondere huis, die vertelde dat een absoluut hoogtepunt van dit huis de salon op de eerste verdieping is: 'De originele plafonds erker en schouwen dragen bij aan de sfeer en karakter van de ruimte, terwijl het adembenemende uitzicht over het park zorgt voor een ongeëvenaarde ambiance.'

De vraagprijs

Mocht je interesse - en het budget - hebben voor het miljoenenpand in Amsterdam, dan kost dat je 5.480.000 euro. Ruben Bontekoe en Nikkie Plessen kochten het huis in 2005 nadat ze twee jaar samen waren. Ze betaalden er destijds 'slechts' 2,38 miljoen voor, en lieten er voor 4,5 miljoen euro aan hypotheken op verstigen. Sinds het succes van het modemerk Nikkie, genaamd naar Nikkie Plessen zelf, kocht het koppel in 2018 een ander pand in dezelfde straat.

Burenruzie

Volgens Quote waren de buren van Nikkie Plessen en Ruben Bontekoe niet altijd even bij met het ongehuwde koppel. Zo schrijft Quote: 'In 2020 zou Nikkie nog een aanvaring gehad hebben met een bejaarde buurman, waarna Plessen zou hebben geroepen: 'Ik ga de hele straat opkopen!' Met twee pandjes waren Plessen en Bontekoe saampjes overigens aardig op weg'.