Financieel op adem komen na een dure zomer: zo doe je dat

Lifestyle door Anne-Fleur

In de zomer genieten we het liefst van alles wat de wereld ons te bieden heeft. Zonnige vakanties, lekker uiteten of dagjes weg met je vrienden of familie. Hartstikke leuk, maar ook mega duur. Wil je na de zomer even op adem komen wat betreft je financiën? Dat doe je met déze tips. Lees gauw verder.

Lees ook: Heb jij geen diploma? Dit zijn de bestbetaalde banen

Financieel op adem komen na de zomer

In het zomerseizoen plunderen we onze spaarrekeningen en blijven er op de lopende rekening ook maar weinig centen over. Het is het meestal wel waard, maar dan is het ook wel een must om even rustig aan te doen na zo'n dure periode. Dat kan even lastig zijn, maar gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waarmee dat vast wel gaat lukken.

Probeer een maand niks uit te geven

Oef! Na een hele zomer alleen maar spenderen is een hele maand niks uitgeven niet makkelijk. Toch haal je jezelf zo wel uit die vicieuze cirkel van geld verliezen. Dat wordt dus even geen nieuwe kleding, schoenen en leuke tasjes halen. Niks uitgeven betekent dan ook echt niks uitgeven. Van ons mag je nog net je nodige boodschappen halen, maar daar blijft het dan ook wel bij. Probeer het eens. Maak je een slippertje? Doe het dan lekker weer opnieuw. You can do this. 

Doe een closet cleaning

Huh? Raken we bij het maken van ruimte in de kast juist niet geneigd om nieuwe dingen te kopen? Een beetje wel, maar met alles wat je niet meer gebruikt kun je wel geld verdienen. Via Facebook, Marktplaats en Vinted kun je alle dingen die je niet meer nodig hebt makkelijk verkopen. Bedenk je dan wel dat je het geld wat je verdient niet direct weer uitgeeft. Je spaart het op en houdt het dan ook gespaard.

Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen als je toch een 'nieuw' kledingstuk wil, is je portemonnee op Vinted niet laten uitbetalen. Zo kun je tweedehands (en dus goedkopere) kleding via Vinted kopen met het geld wat je verdient hebt. Handig toch?

Spaardoelen en challenges

Vind jij het moeilijk om spaardoelen te stellen en je er ook daadwerkelijk aan te houden? Dat snappen we heel goed. Ons advies is om daarom met je vrienden een spaarchallenge op te zetten! Zo heb je een stok achter de deur en mensen om je accountable te houden. Hoe leuk is het als jullie allemaal je spaardoelen straks halen en weer helemaal financieel hersteld zijn?