Kim Kardashian onthult waarom haar laatste relatie leidde tot een breuk

Celebs door Juliët

Waarom leidde Kim Kardashians laatste relatie tot een breuk? Kim vertelt openhartig in de laatste aflevering van het vijfde seizoen van 'Keeping Up with the Kardashians' over de reden waarom haar relatie op de klippen liep. Benieuwd wat de reden was? Lees dan gauw verder.

Kim Kardashian

Voor de mensen die Kim Kardashian nog niet kennen. Dit is een bekende Amerikaanse televisiepersoonlijkheid en ondernemer. Zo heeft ze haar eigen kledingmerk Skims opgezet en is ze bekend van de reality-tv-show "Keeping Up with the Kardashians". Kim staat vooral bekend om haar aanwezigheid op social media, zakelijke ondernemingen in de beauty en modewereld en haar veelbesproken huwelijken en relaties.

 

Dit is waarom Kim Kardashian laatste relatie leidde tot een breuk

In de realityserie proberen de Kardashians hun familie op de eerste plaats te zetten. Ondertussen hebben ze te maken met toenemende roem, groeiende imperiums en relaties. Zo legt Kim in het vijfde seizoen uit dat wanneer iemand haart vertelt iets niet te doen, ze vaak reageert met een vastberaden houding. Ze weigert om haar schema aan te passen. Dit heeft bij haar soms geleid tot een conflict. Zo ook met haar ex die haar vroeg om een weekje vrij te nemen. Dit heeft ze geweigerd.

Deze eigenschap van Kim heeft haar relaties veel beïnvloedt. Tijdens een traumatische overval in Parijs in 2016 reageerde ze met een hele kalme houding. Dit kwam door een 'traumareactie'. Later besefte ze dat deze kalmte haar leven redde, maar dat het haar ook emotioneel ongevoelig maakte. Mensen maakten hier nog wel eens misbruik van. Dit heeft er dan ook tot geleid dat ze uiteindelijk in therapie ging om haar trauma te verwerken.

In een gesprek met haar zus Khloé vertelt Kim dat een therapeut haar heeft geholpen door haar in te laten zien dat kalmte tijdens een stressvolle situatie kan helpen. Door haar drukke schema te behouden, vluctte Kim van het verwerken van haar trauma. Naast dat dit was voorgevallen met haar ex. Heeft ze ook een 'mannenlijst'. Hierin somt ze op wat ze belangrijk vindt in een partner. Denk aan goede hygiëne, mooie tanden, geduld, behulpzaamheid, succes, geen kaalheid en iemand die een rolmodel kan zijn voor haar kinderen.

Kim Kardashian haar persoonlijke ervaringen en eigenschappen hebben haar zo gevormd. Ze werkt er vooral nu aan om het verleden te verwerken. De realityster benadrukt hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor zelfreflectie en therapie, vooral na ingrijpende gebeurtenissen. Kwetsbaarheid is volgens haar een teken van kracht. Al met al heeft het de ster vooral geholpen om gezondere relaties op te bouwen en meer aanwezig te zijn voor haar kids.