6 leuke spelletjes om te spelen tijdens een datenight

Spelletjes door Juliët

Ben jij de fanatiekeling tijdens een spelletje of is dat meer wat voor jouw vriend? Lees gauw dit artikel, want de volgende spelletjes moet je een keer gespeeld hebben. Ideaal voor een datenight. Let's play!

6 leuke spelletjes om te spelen tijdens een datenight

 

1. 7 Wonders Duel

Ken jij 7 Wonders Duel al? Dit is een spelletje waarbij je wordt meegenomen in de oudheid. Let op je brein wordt constant getest en ondertussen ga je voor de overwinning. Het is niet een moeilijk spel, maar het is wel een heel fanatiek spel. Speel meerdere potjes voor als je revanche wil. Het leuke is dat je dit spel ook nog kunt uitbreiden.

 

2. Ticket tot Ride Amsterdam/ Europe

Als je van spelletjes houdt, dan moet je Ticket to Ride absoluut hebben. De snelle versie is Ticket to Ride Amsterdam en dan speel je tegen elkaar om de meeste punten te verzamelen. Hoe doe je dit? Door spoorlijnen te maken, te claimen en de tegenstander te blokkeren. Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw. Wil je een uitgebreide versie? Speel dan Ticket to Ride Europe. Deze is ideaal om met meerdere personen te spelen. Een echte favoriet blijft dit onder velen!

 

3. Splendor

Splendor is echt een aanrader voor twee personen of meer. Het spel heb je zo onder de knie. Ideaal dus! Maar hoe werkt het? Wordt de meest succesvolle handelaar door tactische keuzes te maken en slim vooruit te plannen. Je kan punten verzamelen en bezoek krijgen van edelen die overwinnningspunten opleveren.

 

4. Unlock! 

Ben jij dol op escape rooms? Wacht dan niet langer en speel Unlock! Een escaperoom in je eigen woonkamer. Er zijn drie verschillende varianten qua moeilijkheidgraad. Een ideale game om te kijken of jullie als stel goed kunnen samenwerken. Het spel duurt ongeveer 75 minuten en met de bijbehorende app krijgt je thuis een extra dimensie. Unlocken maar!

 

5. Jaipur

We gaan door met deze topper. Bij Jaipur wordt je uitgedaagd om de beste handelaar te worden door waren te kopen, verkopen en te verhandelen. Een heel vermakelijk spel voor jong en oud, maar waar wel veel strijd is. Wie van jullie twee is een slechte verliezer? Daag je vriend of vriendin maar is even uit. Kijken wie er wint!

 

6. Love letter

De laatste uit het rijtje alweer is Love Letter. Deze is echt de moeite waard om te proberen. Hoe win je? Bezit een kaart met de hoogste waarde aan het einde van een ronde of de laatst overgebleven speler. Je hebt voldoende liefdesfiches nodig. Als aanbidder moet jij je liefdesbrief op tijd bij de prinses krijgen. Een potje duurt gemiddeld 20 minuten en is echt makkelijk te spelen. Gooi je charmes in de strijd!