Dit zijn de meest creatieve zomerdates

Relaties door Maya Luz

Lang leve de zomer, en de liefde! Willen jij en je partner wat unieks doen samen tijdens deze warme zomermaanden? Dit zijn onze favoriete, creatieve date ideeën voor de zomer.

Lees ook: De band met je partner versterken: zo doe je dat

Creatieve zomerdates

In de zomer is het leuk om gezellig een terrasje te pakken of om het water op te zoeken. Maar deze dates zijn natuurlijk niet nieuw meer en heb je waarschijnlijk al wel vaker gedaan. Behoefte aan iets nieuws? Dit zijn onze favoriete creatieve zomerse date ideetjes.

Ga kamperen in de achtertuin

Kamperen doe je op een camping of in de natuur toch? Nou, dat hoeft niet per se. Als je een achtertuin hebt is het erg leuk om hier een tent neer te zetten om hier samen met je partner de avond in door te brengen. Zo zie je elkaar nog eens in een andere omgeving. Hang voor de sfeer wat lichtjes op en leg een hoop kussens neer.

Ga tekenen in het park

Voor creatieve koppels is tekenen een heel leuk date idee. Ga naar een park en teken wat je ziet. Je kan mensen natekenen maar je kan je ook op de natuur richten. Op TikTok is het momenteel ook een trend om elkaar na te schilderen als date. Wie kan het beste portret schilderen?

Bezoek een botanische tuin

Botanische tuinen zijn prachtig om te bezoeken in de zomer. De planten bloeien en je bent met je favoriete persoon op stap. Romantischer dan dat wordt het niet.

Kijk samen naar de sterren

Oké, misschien liepen we op de zaken vooruit want samen naar de sterren kijken is ook een hele romantische date. Zoek een mooi plekje uit en leg hier een comfortabel kleedje neer. Ga samen naar de sterren kijken onder het genot van bijvoorbeeld een glaasje wijn. Wie kan de meeste sterrenbeelden spotten?

Plan een speurtocht

In de zomer is een hele actieve date misschien niet ideaal, maar voor de koppels die echt niet stil kunnen zitten is een speurtocht een ideale date. Zo kunnen jullie elkaar uitdagen en wat nieuwe plekken ontdekken.

Organiseer een filmavondje in de buitenlucht

Filmavondjes zijn klassiek als het op daten aankomt. Vroeger had je de drive-in bioscoop wat erg romantisch was. Om dat idee na te bootsen kun je een openlucht bioscoopje opzetten. Hang een doek op en neem een projector mee om jullie favoriete films op te kijken. Neem een kleedje en kussens mee om op te liggen en je hebt een super romantische date. Oh ja, vergeet de popcorn niet.

Ga samen fruit plukken

In de zomer kun je op allerlei plekken zelf fruit plukken. Dit is een superleuk date idee voor de stellen die graag samen in de keuken staan. Pluk eerst samen je favoriete fruit en daag elkaar vervolgens uit om er iets creatiefs mee te maken voor een romantische picknick of diner.