5X tips voor de perfecte sollicitatie-outfit

Mode & trends door Anjali

Een eerste indruk is erg belangrijk, zo ook bij een sollicitatiegesprek. Zo stel je dan ook de perfecte outfit samen.

1. Kleurrijke outfit

We snappen dat het spannend is om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Daarom is het misschien niet de beste keuze om grijs te gaan dragen. En  zwarte kleding kan al snel te donker lijken, en die sfeer wil je niet overbrengen. Kies daarom voor een kleur die jouw karakter uitstraalt: ben je kalm en betrouwbaar? Doe dan een blauw kledingstuk aan. Wil je laten zien dat je energiek, gedreven en gepassioneerd bent? Dan kun je beter een warmere kleur als geel, oranje of rood dragen.

2. Spijkerstof

Tegenwoordig kun je met gemak jeans aan naar kantoor, als er maar geen grote gaten in zitten. Houd de gehele outfit wel net en gepast: draag er een wat strakker t-shirt op met een gekleurde of oversized blazer, of draag er een nette blouse bij. Ook kun je wisselen met verschillende stijlen en kleuren van spijkerbroeken: kies bijvoorbeeld voor een crèmekleurige broek, of ga voor het flair-model.

3. Schoenen

Hakken zijn super stijlvol, maar ze moeten natuurlijk ook de hele dag comfortabel zitten. Het is immers niet fijn als je niet goed kunt lopen en pijn krijgt in je voeten door de schoenen. Ga daarom voor bijvoorbeeld blokhakken: deze lopen een stuk makkelijker. Of trek loafers of nette sneakers aan, daarmee weet je zeker dat je de hele dag in beweging kunt blijven. Let er alleen wel op dat de schoenen in nette staat verkeren: die afgestrapte Vans of Allstars kunnen beter thuis blijven.

4. Blote benen

Je wilt er altijd goed uitzien voor een sollicitatie, zeker als het warm is. Maar niet overal worden korte jurkjes en rokjes geaccepteerd. Rokken en jurken die langer dan de knie vallen zijn prima, maar korter is al gauw twijfelachtig. Wat je hieraan kunt doen? Probeer te compenseren door er bijvoorbeeld een oversized blazer overheen te doen, of kies voor een top met lange mouwen. Houd de balans door bedekt en minder bedekt in de outfit te houden, bijvoorbeeld door een lange rok en een normaal topje, of een korter jurkje met lange mouwen.

5. Transparant

Transparante topjes zijn steeds meer in trend, maar voor een sollicitatie is een doorschijnend topje met een mooie kanten beha eronder misschien niet de beste optie. Wil je 'm tóch heel erg graag dragen, en word je er juist heel zelfverzekerd van? Maak dan gebruik van laagjes, zodat je geen gekke dingen onder het topje ziet.