Lange vlucht voor de boeg? Zo blijf je comfortabel

Lifestyle door Anne-Fleur

De zomerperiode is aangebroken en menig mens gaat binnenkort lekker op vakantie. Maak jij een reis naar een zonnig, maar ver oord? Dan is de kans groot dat je een lange vlucht voor de boeg hebt. Voor je lichaam is dit niet altijd een pretje, want niet alle vliegtuigstoelen zijn lekker om lang op te zitten. Om je een handje te helpen hebben we een aantal manieren voor je, om ook tijdens een lange vlucht comfortabel te blijven.

Lees ook: Voor het eerst vliegen? Hier moet je op letten

Zo blijf je comfortabel tijdens een lange vlucht

Reizen is hartstikke leuk en aardig, maar voor meerdere uren in een krappe vliegtuigstoel zitten valt dan weer tegen. Veel mensen ervaren lichamelijke ongemakken tijdens het vliegen en dat maakt het begin van de vakantie een stuk minder leuk. Gelukkig hebben we een aantal maniertjes gevonden waarmee je toch lekker comfortabel kunt blijven tijdens je vlucht.

Bewegen voor je vlucht

Vaak zit je al uren voor je vlucht gaat te wachten op het vliegveld, dus waarom beweeg je niet gewoon vóór je vlucht, in plaats van tijdens? Dit hoeft geen intensieve work out te zijn, maar rondwandelen op het vliegveld of een beetje stretchen kan wel heel fijn voor je zijn. Hiermee ga je stijfheid tegen bij het vliegen en zul je je losser en flexibeler voelen in je stoel. Daarnaast is het tijdens een lange vlucht ook fijn om lekker te slapen, dus jezelf moe maken is mega handig!

Toewijden aan benen strekken

In het vliegtuig zelf heb je voor een langere vlucht hopelijk wat meer beenruimte en om je zo comfortabel mogelijk te voelen is het belangrijk om vaak genoeg je benen te strekken. Hiermee verhelp je stijfheid, maar verklein je ook de kans op een trombosebeen. Strek ze vanuit je stoel, of loop wat vaker door het gangpad om even je lichaam in beweging te houden.

Goede houding

Merk jij dat je bij een lange vlucht in een gekke houding gaat zitten? Dan is het heel belangrijk om toch wat beter op je goede houding te letten. Het is onmogelijk om tien uur lang rechtop te zitten, maar probeer wel zo lang mogelijk op de goede manier te zitten. Neem een vliegtuigkussen mee en zet je rug stevig tegen de leuning aan.

Veel water drinken

Een andere manier om comfortabel te blijven in het vliegtuig, is het slim om veel water te drinken. Hiermee ga je hoofdpijn en duizeligheid tegen, maar zorg je ook voor een volle blaas. Waarom is dit goed, denk je? Nou, met een volle blaas ga je vaker naar het toilet, dus geef je je benen wat strekking. Twee vliegen in één klap.