Martien Meiland in de greep van bedrieger: 'Hij kon alleen maar huilen'

Media door Alyssa

Timon Moll, de regisseur van de populaire tv-programma's rondom de familie Meiland, deelt zijn verhaal in het nieuwe boek De Familie - Achter de Schermen bij de Meilandjes. Hij vertelt over een bijzonder moment waarin Martien Meiland door een moeilijke tijd ging. En ja, dit boek heeft alles: geheimen en een heleboel tranen!

Hartklachten 

Tijdens de opnames van Chateau Meiland voelde Martien zich opeens heel ziek. Hij was zo verdrietig dat hij huilend in beeld kwam, gekleed in een badjas. "Hij had hartklachten en kon moeilijk ademen", vertelt Timon aan RTL Boulevard. "We filmden alles omdat we niet wisten wat er aan de hand was."

Ziek door stress 

Maar al snel bleek dat Martien zijn klachten een andere reden hadden. Hij had online contact met een man die steeds om geld vroeg. Martien, altijd zo lief en goedhartig, gaf steeds weer geld zonder te beseffen dat hij in de problemen kwam. De stress maakte hem ziek. "Martien was helemaal van slag en kon alleen maar huilen", vertelt Timon.

Martien deelt alles met Timon

Wat Timon het meest verbaasde, was dat Martien niemand uit zijn familie in vertrouwen nam. In plaats daarvan vertelde hij alles aan Timon. "Iedere dag klaagde hij over buikpijn en hartklachten, allemaal door de stress van die nare situatie", zegt Timon. Martien koos ervoor om zijn zorgen met Timon te delen en niet met zijn vrouw Erica.

'Erica is de liefste vrouw die je kunt hebben' 

Uiteindelijk besloot Timon om samen met Martien Erica in te lichten. En dat bleek de beste beslissing ooit! "Op zulke momenten is Erica op haar best", vertelt Timon. "Ze was zo lief voor hem! Ze steunde hem volledig en was enorm betrokken. Dat is een kant van Erica die je misschien niet meteen verwacht, omdat ze zo sterk overkomt. Maar als haar grote liefde in de problemen zit, is ze de liefste vrouw die je kunt hebben."

Martien Meiland schakelt zoon van Peter R. de Vries in

Om Martien te helpen, schakelden ze een advocaat in, Royce de Vries. Hij schreef twee brieven aan de man die Martien lastig viel. Na de eerste brief probeerde de man nog een paar keer contact op te nemen, maar na de tweede brief hield het eindelijk op. Martien kon opgelucht ademhalen en de rust keerde hierna terug in het leven van de familie Meiland.

Lees ook: Maxime Meiland noemt Ali B 'arrogant monster' na eis OM