⁠⁠Dit houdt de familiedag van de spelers van Oranje in

Sport & gezondheid door Juliët

Heb je ooit wel eens gehoord van de familiedag voor de spelers en de staf van het Nederlands elftal? Na de training in Wolfsburg was het dit jaar tijd om met kinderen en kleinkinderen het veld op te gaan. Maar wat houdt deze dag nou precies in? Wij gaan het je vertellen!

Dit houdt van de familiedag van de spelers van Oranje in

Een groot toernooi als het Ek is best intensief voor de spelers. Om ze even uit die bubbel te halen en het thuisfront bij ze te halen, introduceerde Louis van Gaal in 2014 de familiedagen. Even tijd voor ontspanning. Bondscoach Ronald Koeman wilde deze traditie in ere houden. De familiedag zou er hoe dan ook komen. Dit is dan ook dit jaar weer gelukt! Hoewel er niet snoeihard getraind wordt deze dag, is het vooral een moment waar gelachen, gezoend en geknuffeld wordt. Oh ja en af en toe gevoetbald. Ook dit jaar waren er allerlei kinderen en kleinkinderen op het voetbalveld te vinden. Zo waren de dochters van Virgil van Dijk, Wout Weghorst met zijn kroost, het zoontje van Steven Bergwijn en de kleinkinderen van Ronald Koeman van de partij. Wat een lol hadden ze met elkaar deze dag.

 

Ontspanning

Van Gaal zag veel spanning en stress bij de jonge spelersgroep. Het werd tijd voor ontspanning. In 2014 was het dan zover, de eerste familiedag zat eraan te komen. Teammangager Hans Jorritsma en perschef Kees Jansma kregen de opdracht om de deuren van het spelershotel letterlijk open te zetten. Families van de spelers werden uitgenodigd in de lobby en spelletjesruimte. Lekker tafeltennissen met de kleintjes en praten over de meest luchtige zaken. Deze ontspanning doet de spelers even goed. Oranje zou die avond hoe dan ook met 5-1 van Spanje winnen.

 

Genieten

Ook dit jaar waren de familiedagen weer geslaagd. De spelers konden genieten van hun familie. Ze konden vooral even bijtanken en zich gaan voorbereiden op de komende wedstrijden. Na de wedstrijd tegen Frankrijk was er geen familiedag, maar die vond weer plaats na de wedstrijd tegen Oostenrijk. Het was vooral een dag waar de kinderen van de spelers even de show konden stelen. Zo konden de dochters van Wout Weghorst spelen in een mooi partijtje met de matchwinner tegen Polen. Ook het kindje van Brian Brobbey en Steven Bergwijn hadden mooie momentjes. Even je verstand op nul. Ga er maar vanuit dat de deze familiedagen er nog wel in blijven de komende jaren. Harstikke leuk toch?