Jaimie Vaes wil haar leven omgooien: 'Ga de rust opzoeken'

Media door Alyssa

Jaimie Vaes leeft het leven op Ibiza echt ten volle, vooral als de zomer op zijn hoogtepunt is. Maar soms kan al dat feesten en socializen best wel veel van je vragen. In haar column voor Grazia legt Jaimie Vaes uit hoe ze haar levensstijl wil aanpassen om beter met haar energie om te gaan. En dat klinkt als een goed plan, toch?

Jaimie Vaes op Ibiza 

Jaimie is opgegroeid in Scheveningen, dus ze weet alles van het strandleven. Geen wonder dat ze helemaal verliefd is op de zomer! Om deze reden is ze dan ook naar Ibiza verhuisd. Op het eiland kun je dat zomergevoel namelijk echt maanden achter elkaar ervaren. "De energie op het eiland maakt me ontzettend gelukkig," schrijft Jaimie. "Iedereen daar lijkt dat gevoel van vrijheid te hebben, of je nu op vakantie bent of er gewoon woont."

Te veel vrijheid kan gevaarlijk zijn

Al beschrijft Jaimie dat al die vrijheid soms best lastig kan zijn. Ze vindt het moeilijk om haar grenzen te bewaken. "En dan heb ik het niet alleen over uitgaan naar clubs, maar ook over het geleefd worden door mensen die op vakantie komen", legt ze uit. Die vakantiegangers geven vaak flink wat geld uit, wat op zich leuk is, maar voor Jaimie voelt het alsof ze de hele zomer ieders vakantie leeft.

Lees ook: Jaimie Vaes wil gaan voor 'natuurlijke aanpak': 'Fillers geven mij een ploffig gezicht'

Uitgeput na een zomer vol feestjes

"Voor je het weet is het oktober", vertelt Jaimie. "En heb ik mijn eigen leven maandenlang on hold gezet en ben ik doodop. Het is dan net alsof ik aan een zuurstofapparaat moet na al die feestjes en sociale verplichtingen."

Dit jaar gaat het anders

Maar Jaimie Vaes heeft een plan! Dit jaar wil ze haar energie beter beheren en niet steeds meegezogen worden in al dat zomerse feestgedruis. "Ik wil mijn energie sparen en meer discipline in mijn leven brengen", schrijft ze. Ze weet dat het een uitdaging wordt, want ze houdt natuurlijk wel van het goede leven. "Het plan lijkt nu al moeilijk te verwezenlijken", geeft ze toe.

Een schema voor balans en energie

Maar ze gaat ervoor! Jaimie heeft een schema opgesteld waarin ze tijd plant voor gezonde routines. Ze wil meer sporten en momenten van rust inbouwen. Zo hoopt ze meer discipline te creëren en prioriteit te geven aan de dingen die haar echt energie geven. "Ik ben vastbesloten om deze zomer anders aan te pakken. Meer balans, meer energie, meer tijd voor mezelf. Het wordt een uitdaging, maar ik ga ervoor!"

Lees ook: Jaimie Vaes openhartig over ouderschap: 'Lig 's nachts in bed te huilen'