Slimme tips voor een prachtige en functionele overkapping

Wonen door Djamila

In de zomer is er niets lekkerder dan een avondje in de tuin. Lekker barbecueën met z’n allen en vervolgens nog uurtjes natafelen, drankjes doen en misschien de vuurkorf nog even aanzetten. Dat klinkt toch als een perfecte avond, vind je niet? Maar het kan ook best afkoelen en in Nederland kan er ook nog wel eens een druppeltje regen vallen, ook als ze dat niet voorspeld hebben. Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, zeker niet als je een overkapping hebt. Dan kan het feest gewoon doorgaan!

Een investering in je huis

Het plaatsen van een overkapping is een investering. Mensen denken dat terrasoverkapping prijzen heel erg extreem zijn, maar dat valt eigenlijk reuze mee. Ja, het kost wel wat. Maar je maakt er ook super veel gebruik van en het is ook echt een toevoeging aan de waarde van je huis. Mocht je ooit gaan verhuizen, dan kan die overkapping echt wel een eyecatcher zijn waardoor je meer potentiële kopers aantrekt.

Een heerlijk avondje in de tuin

Natuurlijk koop je een overkapping niet alleen voor de toekomst, je wilt er ook nu van genieten. Dat gaat zeker goed komen! Een overkapping is echt een geweldige toevoeging als je graag buiten bent. Je kunt heerlijk vertoeven in de tuin. Het is ideaal als je even uit de zon wilt, maar ook als je lekker een drankje wilt doen buiten in de avond. Als het ‘s avonds afkoelt, kun je onder de overkapping toch nog lekker warm zitten.

De perfecte overkapping voor jou

Overkappingen zijn er in heel veel soorten en maten. Je kunt kiezen voor een overkapping met een glazen of polyglas dak, maar je kunt ook kiezen voor een dichte veranda die vast zit aan je huis. Dan heb je er eigenlijk nog een extra stukje woonkamer bij. Ook heel erg mooi en functioneel. Het is vooral belangrijk dat je even nadenkt over waar je de overkapping voor nodig hebt en wat je belangrijk vindt. Je moet ook kijken naar je tuin en wat voor overkapping mooi zou staan bij je tuin. Als je eenmaal de perfecte overkapping hebt gevonden, dan is het tijd voor de kleine details.

De kleine details maken het verschil

Yes! Jij hebt de overkapping van je dromen gevonden. Nu is het tijd om te beginnen met inrichten. Kies comfortabele lounge meubels, een mooie eettafel om lekker buiten te eten en natuurlijk leuke decoratie. Denk ook zeker na over wat sfeerlicht, want het gaat natuurlijk gegarandeerd gezellig worden onder die nieuwe overkapping.