Een bestie woordenboek is een ding, volgens TikTok

Vrije tijd door Maya Luz

De manier waarop we praten is voor ons allemaal erg persoonlijk. We hebben allemaal ons eigen taaltje en dit verandert op basis van met wie we zijn. Voor onze bestie hebben we bijvoorbeeld ook een andere woordenschat. TikTok heeft hier een trend van gemaakt en het is hilarisch. Dit moet je weten over de 'bestie woordenboek' trend van TikTok.

Lees ook: Stress over andermans mening over jou? Doe dan dit

Wat is een bestie woordenboek eigenlijk?

Oké, voordat we echt kunnen begrijpen wat deze trend is, moet je het idee erachter snappen. Met onze beste vrienden gebruiken we bepaalde woorden of zinnen die we met andere mensen niet gebruiken. Dit is heel normaal om te doen met mensen waar je close mee bent. De TikTok trend is er niet alleen voor besties, maar ook voor koppels bijvoorbeeld. Het gaat om het gebruiken van woorden en zinnen die je alleen gebruikt tegenover je beste vriend in bepaalde situaties. Denk aan manieren om elkaar te begroeten of afscheid te nemen of manieren om aan te geven dat je iets leuk vindt (of juist niet).

Wat is de TikTok trend?

Maar hoe wordt dit dan toegepast in een TikTok trend? Om een video te maken schrijft een iemand een term op die vaak wordt gezegd binnen de vriendschap. Deze persoon legt dan het scenario uit waarin deze uitspraak wordt gebruikt. De ander moet dan raden welke uitspraak er staat. Het leuke aan de trend is dat het juiste antwoord meestal direct geraden wordt. Hierdoor kan je dus echt zien hoe hecht sommige vriendschappen zijn en hoe uniek hun eigen taaltje is dat ze met elkaar gebruiken. Daarnaast kun je ook echt goed zien hoe ieder setje vrienden anders met elkaar communiceert. Inside jokes komen op deze manier mooi naar voren, wat zorgt voor hilarische TikToks. De trend toont ook aan dat er heel veel vriendschappen zijn die hun eigen taaltje hebben ontwikkeld. Dit is een teken van een hele diepe vriendschap.

@rvchellecox

Wil jij de trend zelf uitproberen met je bestie? Selecteer dan een aantal termen of zinnetjes die jullie erg vaak gebruiken. Maak het ze niet te moeilijk. Op die manier kun je op een leuke manier aan het internet laten zien hoe bijzonder jullie vriendschap is! Om de video nog interessanter te maken kunnen jullie misschien zelfs gezichtsuitdrukkingen of andere bewegingen aan de line up toevoegen. Want soms heb je als besties geen woorden nodig om met elkaar te communiceren.

@rosie.winter