8 manieren om jezelf eens goed te verwennen

Vrije tijd door Claire

Of je nou jarig bent, na een lange en drukke periode van werk vrij bent of het gewoon verdiend hebt. Het is altijd leuk om jezelf af en toe eens goed te verwennen. Wie zegt dat een cadeau alleen voor een ander bedoeld is? Dit zijn leuke ideeën om jezelf cadeau te doen.

Leuke manieren om jezelf te verwennen

Houd het klein

Jezelf trakteren op iets kleins, of dat nou om een ervaring of spullen gaat, is de ideale manier om wat positiviteit in je week te geven. Volgens experts is het zelfs goed voor je mentale gezondheid. Houd het klein en betaalbaar. Uitslapen, lekker en gezond eten of bijpraten met een vriendin is ook al een goed voorbeeld van jezelf verwennen. Dit zijn meerdere voorbeelden.

Spullen

Verwen jezelf af en toe eens met een kleinigheidje. Een tijdschrift in de supermarkt, een lekker ijsje of een mooie bos bloemen. Met bijzondere gelegenheden of na een bepaalde periode mag je ook best wel eens uitpakken met iets waar je al heel lang naar uitkijkt. Denk aan een mooi sieraad of een mooie jas.

Ervaringen 

Jezelf verwennen hoeft niet per se met spullen. Ervaringen maken de meeste mensen gelukkiger dan het kopen van materiële voorwerpen. Plan dus een moment of dag in en doe iets waar jij gelukkig van wordt.

  • Koken: op een avondje snel de neiging om iets te laten bezorgen of een kant-en-klaar maaltijd te kopen? Kook eens lekker voor jezelf. Dit hoeft echt geen uren te duren. Probeer eindelijk eens die heerlijk uitziende maaltijd in dat tijdschrift te maken of pak dat recept erbij dat je steeds uitstelt, maar zo graag een keer wil proberen. Het allerleukste van alles, je eet het daarna heerlijk op. 
  • Doe iets waar je weinig aan toe komt: tekenen, schilderen, naaien. We zijn soms zo veel bezig met ons werk en andere dingen, dat we de dingen vergeten waar we vroeger veel plezier uit haalden. Het brengt je even in een andere wereld, waardoor je het dagelijks leven even vergeet.
  • Luieren en heerlijk chillen: doe eens een hele avond niets. Kies een leuke film of serie uit, koop wat lekkere snacks, neem een glaasje wijn of heerlijke thee en kruip lekker onder een dekentje. Soms is het kijken naar een verdrietige film ook weleens goed om over het leven na te denken
  • Onderneem iets in je eentje: het klinkt misschien spannend, maar het is heel fijn. Koffie drinken in de stad, naar het theater, de bioscoop, een museum of uit eten. Je hoeft met niemand rekening te houden, wat een hele fijne manier is om tot jezelf te komen. 
  • Plan een avondje uit met vrienden: niks is beter dan soms even goed bijkletsen en lachen met vrienden. Na een drukke week van opstaan, ontbijten, werken, avondeten, slapen is het toch super fijn om daar even aan te ontsnappen? Drankje erbij: top!
  • Verwen jezelf in de badkamer: een bezoekje aan een spa is een heerlijke manier om jezelf te verwennen. Je verzorgt je huid en komt helemaal tot rust. Blijf je liever thuis? Maak dan een heerlijke spa-ervaring na in je badkamer. Creëer een rustgevende sfeer met kaarsjes en muziek, verwen je huid met huidverzorgingsproducten zoals scrubs, gezichtsreinigers, maskers, vochtinbrengende crèmes en hydraterende bodylotion en neem goed de tijd. Relaxmodus: aan. 
  • Boek een massage: niks is soms lekkerder dan het krijgen van een massage. Je ontspant je helemaal en laat jezelf op. Het geeft je spieren, je doorbloeding, je huid, je weerstand én je humeur een boost: een win-win situatie.

Wat is jouw beste manier van jezelf verwennen? Hopelijk heb je hier wat inspiratie uit gehaald. Je verdient het!

Lees ook: 5x zelfzorgoefeningen om je beter te voelen