Dit zijn de beste en meest originele Vaderdagcadeaus

Vrije tijd door Linde

Vaderdag komt er alweer bijna aan (derde zondag van juni). Het is geen geheim dat een cadeautje bedenken voor je vader soms lastig is. Iedere vader is natuurlijk anders maar wij hebben ons best gedaan, de beste cadeaus voor Vaderdag op een rij te zetten. Denk terwijl je dit leest dus vooral aan wat bij jouw vader past.

Lees ook: Vaderdag cadeau: de 7 leukste uitjes voor jou en je vader

Heb je een sportieve vader?

Gaat je vader vaak naar de gym? Of sport je vader veel in zijn vrije tijd? Denk dan aan deze opties:

Bidon

Een bidon komt altijd van pas. Koop een kwaliteit bidon in plaats van een goedkope plasticfles. Koop een mooie metalen kwaliteitsbidon.

Osaka Kuro Bidon

Bidon

Sporttas

Is z’n gymtas versleten en oud dan is een nieuwe sporttas het perfecte cadeau. Een rugzak of weekendbag kan allebei. Een leuke tip, doe in de tas wat andere kleine cadeaus zoals bijvoorbeeld de bidon.

Puma sporttas

Sporttas

Gym outfit

De stijl die jouw vader leuk vindt, kunnen wij niet raden, maar een goede gym outfit vindt je vader zeker leuk. Met een set van z’n favoriete merk kun je niet misgaan.

Gym set

Gympen 

Wie houdt er niet van nieuwe schoenen? Jouw vader vindt een paar nieuwe sportgympen voor de gym zeker geweldig.

Adidas gympen

Sport gympen

Heb je een vader die van koken houdt?

Maakt jouw vader altijd de lekkerste maaltijden voor je? Heeft je vader de beste recepten en is 'ie een echte keukenprins? Dan vindt je vader de volgende cadeaus vast en zeker leuk:

Kookboek

Een kookboek met heerlijke nieuwe recepten voor je vader om te ontdekken. Het is leuk om gelijk de ingrediënten voor een van de recepten te kopen. Dan probeert je vader gelijk je cadeau uit door dit recept te gebruiken.

Lekker & simpel kookboek

Pannen

Heeft jouw vader z’n oog ook op een mooie creuset pan laten vallen zoals veel andere kookfanaten? Dan is dit een top cadeau om te geven. Is je vader fan van een ander merk? Koop dan een mooie kwaliteitspan.

Le Creuset braadpan

Heeft je vader groene vingers?

Besteedt jouw vader veel van zijn tijd in de tuin? Is je vader altijd bezig met de planten en het onkruid weghalen? Dan is dit een goede richting om op te gaan met je cadeau.

Mooie plant

Voor de vader die van tuinieren houdt, koop je geen bosje bloemen. Een betere optie is een mooie plant voor in de tuin. Als je niets van planten weet, maar je vader er helemaal dol op is, wordt het moeilijk om de juiste plant uit te kiezen. Probeer subtiel over de tuin te beginnen om erachter te komen wat je vader wel en niet mooi vindt. Je kan ook altijd advies vragen bij het tuincentrum.

Bonte Wilg

Tuinboek 

Als je vader de tuin pas net interessant vindt en hij er niet veel van weet, is een tuinboek een ideaal cadeau. Op deze manier leert je vader over zijn nieuwe hobby.

Tuinboek

Nieuw tuingereedschap

Is het tuingereedschap dat je vader gebruikt helemaal versleten en oud? Of denkt je vader er al een tijdje over na om nieuw gereedschap te kopen, maar is het nog niet gebeurd? Dan is Vaderdag een top moment om dit voor hem te doen. Koop de spullen die je vader al gebruikt zodat je weet dat je vader ze goed vindt of doe wat research en koop producten die lekker lang meegaan.

Tuingereedschap set

Houdt je vader van muziek?

Wanneer je vader een echte muziekliefhebber is zijn dit leuke cadeaus voor hem:

Koptelefoon

Heeft je vader nog geen noise cancelling headphones? Als je vader echt van muziek houdt, vindt je vader deze top.

Noise cancelling koptelefoon

Platenspeler

Platenspelers zijn helemaal in. Het is de manier om je favoriete album te luisteren. Als je vader al platen verzamelt, maar geen platenspeler heeft, is dit een leuk origineel cadeau. Als je vader al wel een platenspeler heeft, koop dan een plaat van z’n favoriete artiest.

Platenspeler met ingebouwde speakers

Concertticket

Komt zijn favoriete artiest binnenkort naar Nederland? Dan is Vaderdag het perfecte moment om hem te verrassen met concerttickets.

Iets wat elke vader kan gebruiken

Heeft jouw vader niet een van deze specifieke hobby? Dan hebben wij nog steeds wat suggesties die je de goede richting op sturen naar het perfecte Vaderdag cadeau.

Uitje 

Neem je vader mee op een uitje.  Samen uit eten gaan of juist een sportieve activiteit zoals naar een klimbos gaan, zijn gezellige dingen om te doen.

Lekker luchtje

Als het luchtje van je vader bijna op is, is het een goed makkelijk cadeau. Je weet dat je vader het gebruikt, lekker vindt en nodig heeft.

Hugo Boss parfum

Sieraden 

Sommige mannen houden van sieraden. Draagt je vader soms een ketting of armband? Dan is een sieraad een goed cadeau om aan hem te geven.

Zilveren ketting

DIY’s voor de kids

Heb je kinderen? Dan willen zij natuurlijk ook iets geven aan hun vader. Dit zijn leuke DIY’s die je met je kinderen voor je man maakt:

Stropdas

De DIY-stropdas is een iconisch cadeau voor Vaderdag. Ook als je man geen stropdas draagt, vindt je vader dit cadeau fantastisch. Maak met papier en draag of elastiek een stropdas. Laat je kinderen hierop tekenen en schrijven voor een mooi sentimenteel cadeau dat je vader voor altijd zal bewaren.

Video

Een persoonlijke video van de kinderen heeft veel verschillende mogelijkheden. Laat je kinderen jullie ontmoeting laten na-spelen, een compilatie van mooie momenten met de kinderen, een liedje zingen. Met een video maak je het zo persoonlijk als maar kan.

Kalender

 Een gepersonaliseerde kalender met foto’s van jullie en de kinderen is een super schattig Vaderdagcadeau. Laat de kinderen speciale tekeningen maken om ook in de kalender te verwerken.

 

Nu heb je waarschijnlijk wel een idee wat je kan geven voor Vaderdag. Vergeet niet: geniet van de dag met je vader.