Oh! Thijs Römer heeft geen geld voor de schadevergoeding

Media door Zita

Enkele weken geleden heeft Thijs Römer in de gevangenis gezeten wegens de aanklachten die tegen hem liepen voor grensoverschrijdend gedrag. Ook een taakstraf opgelegd en een verplichte behandeling bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Naast deze dingen, diende hij ook een schadevergoeding van €13.000 te betalen. Daar heeft Thijs nu alleen geen geld voor, dat bevestigt zijn advocaat.

Lees ook: Tv-omroep NTR verwijdert aflevering met veroordeelde Thijs Römer uit jeugdserie na storm van kritiek

Geen geld voor schadevergoeding

Na bericht over Thijs van RTL Boulevard en juicekoning Yvonne Coldeweijer, bevestigt Bénédicte Ficq (advocate van Thijs) dat hij op dit moment de schadevergoeding niet kan betalen.”Wat een valgisheid in deze wereld”, zegt ze. “Iedereen die niet kan betalen en onvoldoende reserve heeft, zoals mijn cliënt, kan een betalingsregeling aanvragen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dat komt iedere verdachte toe.

Deze zaak heeft heel erg op de inkomsten gedrukt, het is niet een kwestie van niet willen, maar van niet kunnen. Hij kan het gewoon niet in één keer voldoen. Hij vindt dat heel vervelend, als hij het had kunnen betalen, had hij dat gedaan." Dit is tot nu toe wat zijn advocate Bénédicte hierover te zeggen heeft.

Zaak Thijs Römer

Zo'n anderhalf jaar geleden kwamen de eerste beschuldigingen over Römer binnen. Hij kreeg van Nena beschuldigingen, dat hij in het verleden grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond tegenover haar. Naast deze beschuldiging kreeg Thijs vervolgens ook nog beschuldigingen van twee andere meiden. Destijds ging het onder andere rond dat hij dickpics verstuurde en zelf om naakfoto's en voiceberichten vroeg aan het toentertijd minderjarige meisje. Dit vroeg hij in ruil voor een figurantenrol in de serie Moordvrouw. Thijs heeft toegegeven dat hij een grens is overgegaan. Inmiddels heeft hij zijn celstraf uitgezeten, maar er zijn nog een paar andere zaken die afgerond moeten worden, waaronder het betalen van de schadevergoeding.

De drie slachtoffers van Thijs waren 'opgelicht' dat Thijs uiteindelijk niet meer in hoger beroep ging in de online zedenzaak. Ze hadden het niet zien aankomen, maar waren wel blij met deze uitkomst. Voor hen is het fijn dat ze niet opnieuw in een proces komen waarbij ze opnieuw hun verhaal moeten doen. "Nu is voor hen eindelijk de tijd aangebroken om dingente gaan verwerken", vertelt hun advocaat. Wij hopen voor ze dat ook de schadevergoeding op z'n tijd geregeld wordt.

Lees ook: OM eist 240 uur werkstraf en één dag cel tegen Thijs Römer na bekentenis van grensoverschrijdend gedrag