Joost Klein op weg naar geheime bestemming

Media door Alyssa

Joost Klein (26) is back in action! Na zijn heftige diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival heeft Joost Klein eindelijk weer wat van zich laten horen op Instagram. In een korte video in zijn Instagram stories zie je Joost in een vliegtuig zitten samen met zijn vriend de Stuntkabouter. De twee zijn samen onderweg naar een 'geheime plek'. Oeh, spannend!

Canada bound?

Dus, waar gaat deze geheime missie naartoe? Nou, het gerucht gaat dat Joost op weg is naar Canada. Yep, hij staat namelijk dit weekend op de line-up van een festival in Vancouver. Hoe cool? Lekker internationaal, Joost.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Joost Klein

Eerste optreden post-Songfestival

Dit wordt niet het eerste optreden na zijn Songfestival-drama. Joost had namelijk afgelopen zondag al een show in Nederland. De zanger trad op tijdens het Freshtival in Enschede en hoewel hij niets zei over wat er allemaal is gebeurd, dropte hij wel een cryptische Insta Story met de tekst: "Love always wins".

Wat ging er mis op het Songfestival?

Even een kleine recap voor wie het gemist heeft: de zanger, die Nederland zou vertegenwoordigen met het nummer Europapa, raakte tijdens de repetities van het Songfestival betrokken bij een incident met een cameravrouw. En de vrouw deed vervolgens aangifte van bedreiging. Joost zijn advocaat beweert dat de zanger de camera had weggeduwd, maar spreekt tegen dat hij bedreigingen zou hebben geuit.

Geen strafbare feiten

Aangezien Joost alleen de camera een duw zou hebben gegeven, zijn zowel Joost als zijn advocaat stellig dat de zanger zich niet schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Deze boodschap van onschuld heeft zijn advocaat ook gedeeld met Zweedse media, waaronder de SVT. Hoewel de Zweedse politie eerder aangaf dat het Zweedse OM waarschijnlijk tot vervolging van Joost zal overgaan, blijft zijn advocaat optimistisch over de uitkomst van het politieonderzoek. Zweedse media melden dat dit onderzoek nog gaande is, maar er is wel al een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni.

Lees ook: Steeds meer details over incident met Joost Klein: 'Hij begon zich meteen te verontschuldigen'

Joost Klein gaat door

Het is duidelijk dat Joost niet bij de pakken neer gaat zitten. Met z'n geheime trip en festivaloptredens laat hij zien dat hij gewoon lekker doorgaat met waar hij goed in is: vette muziek maken en performen!

Lees ook: Ook S10 spreekt zich uit over onprettige sfeer bij Eurovisie Songfestival: 'Vond het daar heel heftig'