Welk sterrenbeeld heeft de grootste kans op miljonair worden?

Lifestyle door Anjali

Hoe groot is de kans dat je miljonair wordt? Als je geluk hebt met je sterrenbeeld, kan dat nog wel eens een goede kans zijn. Deze scoort het best.

Onderzoek

Het Amerikaanse tijdschrift Forbes stelt elk jaar opnieuw verschillende lijsten op met de rijkste mensen ter wereld. Als we naar die lijsten kijken, kunnen we zien in welke maand deze mensen geboren zijn. De website Market Watch in samenwerking met vergelijkingssite Go Compare gingen je voor: zij hebben een duidelijke conclusie uit deze data verkregen waardoor we weten welke zodiac sign de grootste kans heeft op groot geld.

Waterman

Veel miljardairs uit het overzicht blijken hetzelfde sterrenbeeld te hebben. Het grootste deel van de forbes-lijst is namelijk een Waterman. Het is opvallend, maar niet gek: Watermannen hebben namelijk excentrieke en rebelse karakters en staan bekend om het nemen van risico's. Ze durven daarom sneller dingen te doen, wat erg belangrijk is in het ondernemerschap.

Andere sterrenbeelden

Op de tweede plek staat de Stier: deze mensen zijn vaak erg ondernemend en laten sterke indrukken achter. Ook zijn ze vaak koppig en houden ze niet van verandering, maar zijn ze makkelijk in omgang en heel erg creatief en betrouwbaar. Plek drie is de Steenbok: ze worden vaak omschreven als koud en medogenloos, wat niet heel positief klinkt. Toch is het belangrijk in de wereld van het ondernemen, want dit zorgt ervoor dat je het ver kunt schoppen in het leven. Ook kan de Steenbok mensen goed aansturen en is het een geboren leider. Ze werken hard en zijn altijd eerlijk.

Kreeft en Weegschaal

Kreeften en Weegschalen staan onderaan de lijst van Forbes. Uit het onderzoek blijkt dat deze sterrenbeelden niet vaak voorkomen onder de miljonairs. Hoewel Kreeften een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben door hun traditionele en verzorgende aard, en dat is als nog een goede eigenschap van leiderschap. Maar Kreeften kunnen ook geïrriteerd raken wanneer er geen zicht is op het feit dat je werk verschil maakt en raken dan al snel gedemotiveerd. Weegschalen zijn over het algemeen erg sociaal en brengen andere mensen graag samen. Ze zijn dan ook een goede bemiddelaar in de vriendengroep, maar ook op het werk. Dat maakt ze erg geschikt voor het werkveld, maar als grote baas van een bedrijf minder: ze willen iedereen tevreden houden, wat niet altijd de juiste oplossing is. Mensen kunnen lezen is wel zeker een voordeel: Weegschalen zijn empathisch en begrijpen de achtergronden van anderen al snel.