Is je kledingkast een puinhoop? 6 tips om goed op te ruimen

Wonen door Linde

Zit jouw kast ook vol met opgepropte kleren? De kast opruimen is een klusje dat je misschien wel uitstelt. Wanneer de deuren dicht zijn, zie je de troep toch niet. Wanneer je dit uitstelt wordt de troep alleen maar erger. Wil jij je kast weer op orde hebben? Wij hebben zes tips om je kast goed op te ruimen.

Lees ook: Deze handige opruimtip van Marie Kondō kun je nú nog toepassen

Hoe kies je wat je wegdoet?

Bij het opruimen van je kast begin je door te bedenken wat je weg wil doen. Haal alles uit je kast en soorteer het per kledingstuk. Bedenk of je dit het laatste jaar hebt gedragen. Is het antwoord hierop nee en is het geen gelegenheidskledingstuk (bijvoorbeeld een feestjurk)? Doe het dan weg. Kijk of er vlekken in zitten die er niet uit komen. Dan is het ook een goed idee om het niet te houden. Hetzelfde geldt voor grote gaten, verkleuring of als het begint te pillen. Doneer de kleren die nog van goede kwaliteit zijn of verkoop ze op Vinted.

Zomer- en winterkleren

Is je kast nog steeds propvol? Dan is het een goed idee om je zomer- en winterkleding van elkaar te scheiden. Doe (bijvoorbeeld) je winterkleren in een doos onder je bed of in een berging. Op deze manier maak je plaats vrij voor je zomerkleren.

Broeken ophangen

Nemen jouw broeken een hoop ruimte op in je kast? Dan hang je deze op in plaats van dat je ze opvouwt. Er zijn net als voor shirts speciale hangers voor broeken. Dit maakt niet alleen ruimte vrij, op deze manier pak je je broek ook makkelijker uit de kast zonder een troep te maken.

Kleuren

Om meer overzicht in de kast te krijgen, is sorteren op kleur handig. Op deze manier heb je een beter overzicht van je kleren. Sorteren op lengte is hier ook een manier voor. Kies wat jij het handigst vindt.

Kleding organizers

Hoewel kleding vouwen en dit opstapelen prima is, is er een betere manier. Stapeltjes vallen nog wel eens om en dan is je kast weer rommelig. Bakken voor je kleren zijn hier de oplossing voor. Geen last meer van omgevallen stapels en je sorteert het ook makkelijk op kleur met bakken.

Vouwtechniek

Vind jij kleding vouwen een vervelend klusje? Geen zorgen, daar is een hele handige uitvinding voor gemaakt. Een kleding- vouwplank helpt met het opvouwen van je kleding, op een nette manier. Je legt je shirt op de plank. Dan vouw je links, recht en het middelste flap en voilà, je shirt is netjes opgevouwen.