Met deze spaartrend heb je zo weer een volle spaarrekening

Lifestyle door Anne-Fleur

Krijg je geld binnen, geef je het makkelijk weer uit, maar sparen lukt niet? Welcome to the club. Voor veel mensen is sparen lastig mede dankzij de overconsuming society waarin we nu leven. Die ene broek wil jij ook wel, of wat dacht je van die nieuwe parfum waar je iedere influencer mee ziet? Gelukkig hebben we een nieuwe spaartrend gevonden, waarmee zelfs de slechtste spaarders een vette spaarrekening kunnen hebben. Lees gauw verder!

Lees ook: Dit zeggen jouw geldgewoonten over je persoonlijkheid

Spaartrend op TikTok

Als je aan de overconsuming kant van TikTok belandt, dan is de kans groot dat jij jouw Amazon-winkelmandje alweer afgerekend hebt. Zit je juist aan de andere kant van het social mediaplatform, #moneytok, dan zul je misschien al weleens van de spaartrend 'loud budgetting' gehoord hebben. Benieuwd naar hoe het werkt? Wij leggen het je uit.

Loud budgetting

Bij loud budgetting is het de bedoeling dat je bepaalde spaardoelen hardop uitspreekt, of zelfs uitschreeuwt. Denk hierbij aan wat je wil sparen, hoe je gaat sparen en waar je je geld absoluut niet aan uit wil geven. Het ding is namelijk, als je je gedachten alleen maar in je hoofd houdt, ben je eerder geneigd te vergeten wat je nu eigenlijk wil doen. Je hoort je eigen stem alleen maar in je hoofd. Spreek je je doelen hardop uit, dan gooi je het als het ware in het universum en kun je het jezelf altijd terug horen zeggen, waardoor je het waarschijnlijk ook daadwerkelijk gaat doen. Voor de nuchtere mensen onder ons is het misschien wat vergezocht, maar het kan wél echt helpen.

Daarnaast hoort bij loud budgetting ook dat je je spaardoelen aan andere mensen vertelt. Zo kunnen zij jou accountable houden en jij hen misschien ook wel. Iemand kan jou ervan weerhouden om die dure koffie te halen, of dat ene leuke hakje. Heel leuk is het niet altijd, maar het scheelt je waarschijnlijk bakken met geld.

Andere levensdoelen

Loud budgetting is een term voor sparen, maar kan ook in andere aspecten van je leven toegepast worden. Denk maar eens aan gezonder eten of meer sporten. Als je je doelen hardop uitspreekt, is de kans dat je het daadwerkelijk gaat doen veel groter. Dat klinkt niet zo verkeerd toch? En hey, als je écht zo'n slechte spaarder bent, dan is dit misschien wel je laatste hoop? Het is het proberen in ieder geval waard. Succes!