Zo maak je een salade waar je wél enthousiast van wordt
Salades zijn ideaal voor een goede, gezonde lunch of zelfs als avondeten. Maar salades staan er nou niet altijd om bekend dat ze erg lekker zijn. Dit is hoe jij jouw salade zo kunt maken zodat je er wel enthousiast van wordt.
Lees ook: Om deze reden kun je beter geen plastic snijplank gebruiken
Maak je salade kleurrijk
Salades associëren we met de kleur groen. Maar een salade kan veel kleurrijker zijn. Voeg verschillende groentes toe met alle kleuren van de regenboog. Denk aan rode tomaatjes, gele paprika's en (paarse) rode ui. Zo wordt je salade niet alleen lekkerder, maar ook een stuk mooier om naar te kijken.
Voeg je favoriete kaas toe
Kaas maakt alles beter toch? Kaas kan een hele goede toevoeging zijn voor een salade. Het voeg eiwitten toe en wat extra gezonde vetten. Sprinkel een beetje van je favoriete kaas zoals parmezaan, gorgonzola of zelfs mozzarella over je salade.
Voeg vlees toe om de salade vullender te maken (en lekkerder)
Is je salade niet vullend genoeg? Dan kan je salade wel wat extra proteïne gebruiken. Je kan je salade eiwitrijker maken door bijvoorbeeld wat vlees of vis toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan kip of zalm. Vergeet je vlees niet lekker te kruiden om wat extra smaak toe te voegen aan je salade.
Of ga voor bonen/linzen
Ben je vegetariër, vegan of heb je gewoon even geen zin in vlees? Voeg dan eiwitten aan je salade toe door middel van bonen of linzen. Deze heb je in allerlei soorten en zijn ontzettend lekker en vullend.
Ga op zoek naar seizoensgroenten om je salades mee af te wisselen
Als je vaak salade eet, kan je al snel in een vaste routine terecht komen. Je maakt steeds dezelfde combinaties en die worden na een tijdje saai. Om je gerechtjes mee af te wisselen kun je eens kijken naar welke groenten er momenteel in het seizoen zijn en hier eens iets mee maken. Zo ontdek je weer eens iets nieuws.
Bereid je groente eens op een andere manier
Doe je vaak dezelfde groenten door je salade? Dan bereid je ze waarschijnlijk ook op dezelfde manier. Probeer dit ook eens af te wisselen. Doe je groente bijvoorbeeld eens in keer in de oven, of gril ze of eet de groenten waarbij dit kan een keer rauw. Zo geef je jezelf afwisselende texturen.
Voeg knapperige elementen toe
Iets knapperigs maakt een maaltijd wat ons betreft altijd beter. Denk hierbij aan croutons. Maar als je voor een gezondere optie wil gaan, kun je ook kikkererwten gebruiken. Doe deze in de oven met je favoriete kruiden totdat ze lekker knapperig zijn. Deze zijn ook erg lekker om te eten als snack.
Maak je eigen dressing
Geen goede salade is compleet zonder een lekkere dressing. Ga eens experimenteren met verschillende dressings of maak je dressing zelf. Op deze manier kun je zelf precies bepalen hoe je het wil. Hoe ideaal is dat!
Lees ook: Wat zijn de vergeten groenten en wat doe je er mee?