SOS: zoveel calorieën zitten er in je favoriete verse broodjes van de supermarkt
Een lekker vers broodje van de supermarkt is een heerlijke treat voor jezelf. Konden we onszelf hier elke dag maar op trakteren... Dat kan eigenlijk ook wel, maar erg gezond is het niet. Het komt vast niet als een verrassing dat er wel een aantal calorieën in een Italiaanse bol of een kaiserbroodje zit, maar het blijken er veel meer te zijn dan je waarschijnlijk denkt.
Calorieën in verse broodjes
Hmm... lekker in je lunchpauze langs de Appie of de Jumbo om een heerlijk vers afgebakken broodje te halen. Daar komen we de dag wel mee door. Het smaakt in ieder geval een stuk beter dan je dagelijkse boterham met boter en kaas. Het liefst zouden we daarom elke dag wel willen genieten van zo'n verse lekkernij. Maar wie wat meer op z'n eten wil letten, moet de verse broodjes van de supermarkt toch maar wat vaker aan de kant schuiven. Er zitten namelijk meer calorieën in dan je denkt.
Meeste calorieën in verse broodjes van de supermarkt
Het komt heus niet als verrassing dat een ham-kaas croissant of een kaneelbroodje niet het allergezondste ter wereld is, maar de calorieën lopen toch wel snel op. In een kaneelbroodje zitten zo'n 428 calorieën, en is daarmee meteen het 'ongezondste' broodje. De luxe speltbol volgt daarna met zo'n 360 calorieën. Op nummer drie staat de kaasstengel met 349 calorieën. Benieuwd naar andere bekende broodjes en het 'gezondste' broodje? We hebben het hieronder van de minste calorieën naar de meeste voor je op een rij gezet.
- Tijgerbol > 166 kcal
- Kaiserbroodje > 167 kcal
- Bruine pistolet > 174 kcal
- Witte pistolet > 180 kcal
- Croissant > 182 kcal
- Meergranen triangel > 240 kcal
- Chocoladebroodje > 283 kcal
- Italiaanse bol > 294 kcal
- Saucijzenbroodje > 328 kcal
- Kaasstengel > 349
- Luxe speltbol > 360 kcal
- Kaneelbroodje > 428 kcal
Meer calorieën ongezond?
Dat een witte pistolet zo'n 180 calorieën bevat wil natuurlijk niet zeggen dat je hele lunch opeens ongezond is. Het is meer de vraag hoeveel je er eet, wat je erbij eet en of het vullend genoeg is. Een product met minder calorieën kan wel 'gezonder' zijn, maar als het niet vult, dan heb je er alsnog vrij weinig aan. We zetten gezond en ongezond hier dan ook tussen haakjes, omdat dit voor elke situatie anders is. Doe je bijvoorbeeld aan een calorietekort, dan is het goed om te bedenken dat een tijgerbol wellicht een betere optie is dan een Italiaanse bol.