Dit is waarom slapen naast een snurkende partner slecht is voor je gezondheid

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Wie dacht dat slapen naast je liefje alleen maar leuk was, heeft blijkbaar nog nooit naast een snurkende partner gelegen. En wat blijkt nu? Niet alleen is het vreselijk irritant, het is ook nog eens slecht voor je gezondheid om naast een partner te slapen die de hele nacht ligt te ronken.

Lees ook: Voel jij je weleens eenzaam? Dit zijn de beste manieren om ermee om te gaan

Slapen naast een snurkende partner

Heeft jouw partner je ooit eens verteld dat je je niet zo moet aanstellen als je een opmerking maakt over dat nare snurkgedrag? Het is dus gebleken dat je je helemaal niet aanstelt. Het geluid van een snurkend persoon naast je heeft hetzelfde effect op je lichaam als wanneer je een vliegtuig (van dichtbij) hoort.

Onderzoek

Het Britse blad The Independent ging in gesprek met meerdere onderzoekers. Zij gaven aan dat bij elke 5 decibel jouw bloeddruk met 0,66 mm omhoog gaat! Lig je dus een hele nacht naast iemand die (heel hard) snurkt, dan kan je lichaam daar slecht op reageren. Een te hoge bloeddruk kan op korte termijn zorgen voor stress. Maar op lange termijn brengt het nog meer gevaren met zich mee. Zo zou het kunnen zorgen voor een verhoogd risico op dementie, hartziekten, beroertes of nierziekten. Wat bedoel je, aanstellen?

Anti-snurk

What's next? Om subtiel te brengen dat je dat harde gesnurk echt niet langer aan kan, kun je je snurkende partner *spontaan* een ananasplant geven. Ja, het is echt zo. Deze plant heeft namelijk een anti-snurk werking. Het zorgt ervoor dat er meer zuurstof geproduceerd wordt. Dit zorgt er dan weer voor dat de luchtkwaliteit verbetert. Ook kun je een aroma diffuser aanschaffen - alles voor je gezondheid, toch?

Lees ook: Last van anxiety? Dit is hoe je echt goed kunt uitrusten