Snel afgeleid door je smartphone? Dit doe je eraan
Wat is jouw gemiddelde schermtijd op een dag? Oef, dat is even schrikken, hè? Eén van de belangrijkste redenen dat we onze smartphone zo vaak gebruiken is door alle meldingen die we binnenkrijgen. We zijn vaak eindeloos aan het scrollen na het zien van een melding. Deze 6 tips zullen je helpen om dit te verminderen.
Lees ook: Flirten via appjes? Dit moet jij sturen aan je lover volgens hun sterrenbeeld
Apps opruimen
Zet meldingen uit van apps die je weinig gebruikt. Dit voorkomt dat je scherm steeds oplicht en je ernaar kijkt of je zelfs je telefoon oppakt. Gebruik je de app zelden? Verwijder ‘m dan helemaal! Het staat immers binnen een paar seconden weer op je telefoon wanneer nodig.
Time je gebruik
Als je na het krijgen van een melding urenlang stories bekijkt op Instagram, als eerste de nieuwste TikTok-video’s checkt en eindeloos aan het scrollen bent op alle social apps, dan moet je je afvragen of je misschien verslaafd bent. Zorg dat je ongeveer een uurtje per dag inlast om lekker te scrollen. TIP! Time dit, zo weet je wanneer het genoeg geweest is.
Ruim je social media op
Melding van Facebook: ‘Anna heeft je uitgenodigd om haar pagina te liken’. Wat? Wie is Anna? Als dit jou bekend voorkomt, ruim dan je social media op. Verwijder accounts en ‘vrienden’ die niet meer relevant zijn voor jou. Dit scheelt een hoop energie.
In je tas
Probeer tijdens uitjes of activiteiten je telefoon in je tas te laten. I mean, tijdens het lunchen heb je je telefoon niet echt nodig, toch? Ben je met vriendinnen aan het shoppen en wil je een leuke foto maken? Dan kun je dat natuurlijk doen, maar berg 'm daarna weer op. Instagrammen kan thuis wel weer. Be in the moment.
Niet storen
Tijdens werk kun je ook enorm afgeleid worden door je telefoon. Om dit te voorkomen zet je meldingen uit van de apps die je tijdens je werk niet nodig hebt. Op iPhones kun je ook kiezen om de ‘focus’ functie in te schakelen. Deze functie filtert meldingen, laat vrienden weten wanneer je niet beschikbaar bent en verbergt afleidingen zonder iets belangrijks te missen. Zorg wel dat je je focus eerst instelt op inhoud die je niet wilt missen!
Afstand
Volgens slaapdeskundigen is het slapen met je smartphone in bed slecht voor je, omdat het invloed heeft op je gevoel van stress en ontspanning. Om ultieme rust te ervaren kun je dus beter je smartphone in een andere kamer leggen tijdens het slapen. Je voorkomt hiermee ook dat het eerste wat je doet als je wakker wordt is dat je heel Instagram uitspeelt en je te laat komt op school of werk.
Lees ook: Snel afgeleid door je smartphone? Dit doe je eraan