Waarom slapen met een knuffel helemaal niet raar is (en zelfs gezond)
Vind jij het stiekem heerlijk om nog met een kleine (of grote) knuffel in bed te slapen, dat géén hond, kat of partner is? We feel you. Helaas vinden veel (jong)volwassenen het iets om voor te schamen, maar uit onderzoek is gebleken dat slapen met een knuffel helemaal niet raar is, maar eigenlijk juist heel gezond. Dít is waarom.
Lees ook: De reden dat je links en rechts wel eens met elkaar verwart
Waarom met een knuffel slapen gezond is
Like we said: slapen met een knuffel als volwassene is niets om je voor te schamen. Geloof ons als we zeggen dat je écht niet de enige bent. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat zo'n 40% van de volwassenen gewoon 's nachts het bed in kruipt mét een knuffel aan de zijde. Knuffels worden gezien als transitieobject. Voor kinderen bedoeld als overgang om ook 'alleen' te durven zijn als het donker is en dus niet continu bij mama of papa is. Voor kids dus heel gezond, maar voor de adults ook.
De gezondheidsvoordelen
Voor kinderen is een knuffel dus als het ware een vervanging voor de emotionele relatie met de moeder als ze niet in de buurt is. Voor volwassenen helpt het ook bij mentale 'problemen', alleen dan niet voor als je moeder niet bij je is (of wel, dat kan ook natuurlijk). Een knuffel naast je, kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld minder last hebt van paniekaanvallen in de nacht. Of dat je gewoon een stukje geborgenheid en comfort hebt.
Monsters onder je bed
Als kind zorgde je lievelingsknuffel er ook voor dat je niet bang hoefde te zijn voor eventuele monsters onder je bed, toch? Same thing voor volwassenen, alleen dan niet met monsters, maar met een druk werk- en/of liefdesleven - of eigenlijk gewoon life itself. Slapen met een knuffel kan dus alleen maar voordelig voor je zijn. Nu wordt het misschien tijd om je partner of huisdier in te ruilen voor zo'n knuffel... your choice.
Lees ook: Ka-ching! Deze sterrenbeelden hebben de meeste kans om stinkend rijk te worden