Genieten met warm weer: zo maak je ijskoffie ijsjes
Liefhebber van koffie en ijs? Dan ga je deze ijskoffie ijsjes geweldig vinden. Je hebt niet zoveel nodig én het is eenvoudig te maken. Ga jij dit weekend ook genieten van deze ijskoffie ijsjes? Wij in ieder geval wel.
Lees ook: Treat yourself met deze supersnelle Oreo milkshake
Dit heb je nodig voor ijskoffie ijsjes
- 250 ml espresso
- 50 g pure chocolade
- 6 eetlepels gecondenseerde melk
- 1,5 eetlepel vanille siroop
- IJsvormpjes
Zo maak je ijskoffie ijsjes
- Meng de espresso, 4 eetlepels gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker.
- Vul de ijsvormpjes, maar niet helemaal (4/5 gevuld is voldoende).
- Zet dit voor ongeveer twee uur in de vriezer. Na ongeveer twee uur heb je een soort slushpuppy-textuur.
- Haal de ijsjes uit de vriezer en verdeel de rest van de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes. Daardoor ontstaat er een marmereffect.
- Steek de ijsstokjes in de ijsjes en zet ze zeker nog zes tot acht uur in de vriezer.
- Tijd voor een ijsje? Smelt dan eerst de chocolade au bainmarie.
- Haal de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een bord.
- Schenk de gesmolten chocolade in dunne lijntjes over de ijsjes.
- Laat dit even hard worden (door ze bijvoorbeeld opnieuw in de vriezer te leggen).
- Is het ijs hard? Dan is het écht tijd om van je ijskoffie ijsje te genieten. YUM!
Lees ook: Smullen maar: zo maak je overheerlijk Liefmans roomijs