Weekendtip: Zo maak je goddelijke pizza uit de Airfryer
Je kunt een Airfryer voor van alles gebruiken, het is echt een uitkomst. Met dit handige (mini)oventje kun je zowel zoet als zout eten opwarmen, maar ook overheerlijke, uitgebereide én makkelijk recepten, zoals een homemade pizza.
Lees ook: Bijzonder lekker recept voor in het weekend: ijskoffie met honing en zout
Selfmade pizza uit de Airfryer
Als je een keertje iets anders wilt dan een diepvriespizza, zit je bij dit recept goed: je maakt honderd procent zelf een pizza, met verse eigen deeg. Én… het ligt binnen no time op je bord. Dit recept is voor vier pizza’s.
Ingrediënten voor zelfgemaakt deeg
- 250 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 gram gedroogde gist
- 130 milliliter lauwwarm water
Of je kunt een kant-en-klare bodem aanschaffen, nog makkelijker.
Ingrediënten voor de topping
Je kunt natuurlijk je eigen topping voor je Airfryer pizza bedenken, maar dit is ongeveer een richtlijn van een heerlijke pizzasmaak, namelijk prosciutto.
- 3 eetlepels tomatensaus
- 100 gram kastanjechampignons
- 2 eetlepels pesto
- 1 bol buffelmozzarella
- 3 eetlepels geraspte kaas (of meer)
- 4 tot 5 plakken prosciutto
- Verse rucola eroverheen
Zo maak je een eigen Airfryer pizza
- Maak je een eigen bodem? Roer dan de gist door het water en laat dit 10 minuten staan.
- Meng zout, olijfolie en het gistwater door de bloem en kneed dit voor 10 minuten, tot het deeg zacht is.
- Maak een balletje van het deeg en doe dit in een kom. Laat het afgedekt met een theedoek rijzen tot het in volume is verdubbeld. Het duurt ongeveer een halfuurtje.
- Bestrooi je blad waarop je de bodem neerlegt met wat bloem.
- Verdeel het deeg in twee stukken en kneed dit nog even. Rol het vervolgens uit tot 2 dunne lappen.
- Leg de bodem op een stuk bakpapier dat past in je airfryer.
- Plaats de bodem in de airfryer en bak dit onbelegd, voor 3 minuutjes op 160 graden.
- Haal de bodem eruit en beleg het met je topping. Gebruik wel eerst tomatensaus.
- Heb je dezelfde topping? Leg dan de champignons op de tomatensaus en verdeel wat lepels pesto op de bodem. Eindig met de mozzarella. Gebruik nog geen prosciutto of rucola, die komt pas aan het einde.
- Leg de pizza in de airfryer voor 10 minuten op 160 graden, tot de pizza goudbruin én gaar is.
Je hoeft alleen nog de prosciutto en rucola toe te voegen en klaar ben je! Zo kun je dit doen met elke topping naar eigen keuze.
Lees ook: Huh? Van pizza ga je harder werken