De 4 lekkerste herfstcocktails
Denk je aan cocktails, dan denk je aan de zomer. Maar zo'n gemixt drankje hoeft niet altijd fris, zoet en fleurig te zijn. Ook in het najaar kun je je volop tegoed doen aan heerlijke cocktails. Wij verzamelden er 5 die perfect zijn voor de herfstmaanden.
Lees ook: Hotspot-tip: Dit Amsterdamse restaurant serveert alleen nacho's en cocktails
Benodigdheden voor herfstcocktails
Een echte (of amateur) cocktailmaker gebruikt voor het lekkerste resultaat een shaker, maatbekers, stamper en de juiste glazen. Shop het hier:
Moscow Mule
- 45 ml wodka van goede kwaliteit
- 120 ml gemberbier (géén ginger ale!)
- ijsblokjes
- limoen, schijfjes ter garnering
- limoensap een halve eetlepel
Bereiding:
Pers de limoen uit en zeef het sap. Vul een halve eetlepel limoensap in een glas met ijsblokjes. Schenk dan de wodka en het gemberbier in het glas. Garneer met een schijfje limoen.
Johnnie & Ginger
- 50 ml Johnnie Walker Black Label
- 150 ml Ginger ale
- 2 partjes sinaasappel
- IJsblokjes
Bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk de Johnnie Walker Black Label over het ijs. Pers vervolgens het sap van een partje sinaasappel uit boven het glas en laat het partje in het glas vallen. Top af met de Ginger ale, mix alles goed door elkaar en garneer het glas met nog een partje sinaasappel. Cheers!
Warme appeltaart cocktail
voor 8 glazen
- 145 cl appelcider
- 25 cl witte rum
- 4 kaneelstokjes
- 6 kruidnagels
- 8 pimentkorrels (ook wel Jamaicaanse peper)
- Slagroom
- Kaneelpoeder
Zo maak je het:
Zet een pan op het vuur en voeg de appelcider, kaneelstokjes, kruidnagels en pimentkorrels toe. Breng het aan de kook. Laat het 10 minuten op zacht vuur sudderen. Zeef dan de kruiden eruit en schenk de rum erbij. Verdeel de warme vloeistof over acht glazen en maak je het af met een toefje slagroom en een scheutje kaneel.
Appel pompoen bier
- 24 cl bourbon
- 27 cl appelcider
- 75 ml citroensap
- 35 cl pompoenbier
- IJs
- Kaneelstokjes
- Veenbessen
Zo maak je het:
Schenk de bourbon, cider en citroensap in een cocktailshaker en schud er op los. Verdeel het mengsel over vier glazen met ijs en top het af met de pompoenbier. Versier tot slot met de kaneelstokjes en veenbessen. Cheers!