Zo maak je zelf Tony's Chocolonely chocoladekruidnoten

Eten door Laura

Sinterklaas kan niet meer stuk! Duik in de keuken en maak het eigen recept van Tony's Chocolonely voor chocoladekruidnoten met Tony's repen. Dat wordt smullen!

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • flinke snuf zout
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 reep Tony’s puur 70%
  • 1 reep Tony’s melk
  • 1 reep Tony’s wit

 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Mix de boter met de suiker tot deze mooi fluffy en glad is geworden.
  3. Voeg 't zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en een flinke snuf zou toe. Kneed door tot 'n mooi deegje. Voeg eventueel een lepeltje water of melk toe als het deeg te droog aanvoelt.
  4. Leg het deeg een half uurtje afgedekt in de koelkast om af te koelen. 
  5. Maak kleine bolletjes van het deeg. De grootte van 'n knikker, geen bonken he!
  6. Leg deze deegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Bak de kruidnootjes in ongeveer 15 minuten goudbruin, geurend en gaar.
  8. Laat de kruidnoten heel goed afkoelen!! Van warme kruidnootjes zal de chocolade zo afglijden.
  9. Tempereer de chocolade. Zorg ervoor dat je maar 1 soort chocolade per keer tempereert. 
  10. Haal de kruidnootjes met een vorkje door de getempereerde chocolade en leg ze op een bakpapiertje om uit te harden. Als je chocolade goed getempereerd is zal de chocolade bij kamertemperatuur uitharden.
  11. Herhaal stap 9 en 10 met de andere soorten chocolade
  12. Strooien maar!

 

BRB, we gaan naar de chocoladehemel

Lees ook: De leukste cadeau-ideeën onder de 10 euro

Bron en beeld: Tony's Chocolonely