Raar maar waar: dit is waarom je je komkommer moet pletten voordat je 'm eet
Lekker komkommertje door de sla, op een broodje of gewoon uit het knuistje. Deze sappige groente kan werkelijk overal bij. Maar heb je er ooit aan gedacht om je komkommer te pletten voordat je ‘m at? Nee, wij ook niet.
Lees ook: VIDEO: Gember schillen wordt een makkie met dit trucje
Smaakbom
Ja, pletten dus. Door de groene groente te pletten met de platte kant van een mes, schijnt de smaak van de komkommer nog beter tot zijn recht te komen. Maar dat is niet de enige reden. Het schijnt namelijk dat een geplette komkommer ook beter andere smaken 'oppakt'. Dus als je hem door een salade doet, dan zorgt neemt de komkommer de dressing beter op.
Groot mes
Hoe je je groene vriend het beste te lijf kunt gaan? Snij hem in een paar stukken, bijvoorbeeld vier. Dan leg je er een groot mes op en plet je de groente met de platte kant. Eigenlijk hetzelfde als hoe je een knoflook plet. En met pletten bedoelen we niet dat je hem door het aanrecht moet persen. Nee, gewoon zachtjes duwen. Vervolgens snijd je hem in kleinere stukjes.
Et voila, je geplette komkommer is ready to serve!