Oeps: Deze emoji's betekenen in het buitenland iets heel anders
Vrijwel iedereen maakt er gebruik van: emoji’s. Op dit moment hebben we zelfs voor het eerst met de hele wereld hetzelfde (emoticon)toetsenbord. Ontzettend leuk natuurlijk, maar wist je dat sommige emoji's in andere landen iets compleet anders betekenen? Om miscommunicatie met je internationale vrienden te voorkomen, hebben wij alle betekenissen van emoji’s in verschillende landen voor je op een rijtje gezet.
Klein geschiedenislesje: de emoji is in 1999 bedacht in Japan. Je ziet daarom nog best veel emoji’s op je telefoon die typisch aziatisch zijn. Op dit moment zijn er in totaal ongeveer 2.666 verschillende emoji's. Het is dus aardig scrollen, wanneer je specifiek op zoek bent naar die lachende drol.
De grootste culturele verschillen tussen emoji’s zitten in de handgebaren: wat in Japan en westerse culturen een acceptabel handgebaar is, kan in andere landen weer opgevat worden als een flinke belediging. En dat moet je natuurlijk niet hebben! Om problemen hiermee te voorkomen, zullen de handgebaren even voor je op een rijtje zetten:
De 'Picobello vinger' 👌
In Nederland gebruiken we deze om aan te geven dat het 'oké' of 'helemaal goed' is. Maar in Turkije is dit wel anders. Deze emoji staat voor hen namelijk voor 'klootzak'. Oops...
Duimpje omhoog 👍
Wij gebruiken hem natuurlijk om aan te geven dat iets prima, of goed is. Toch raden we af om dit te sturen naar iemand in Bangladesh. Zij zien dat namelijk niet zo. Voor hen betekent de emoji dat je een loser bent.
Maar niet alleen handgebaren worden anders geïnterpreteerd...
De bank 🏦
In Nederland gebruiken wij deze emoji om aan te geven dat we naar de bank toe gaan. Maar in Amerika geven ze met dit emoji aan dat ze naar de Burger King gaan. En Japan gebruikt het als verwijzing naar het bokureru. Dat betekent het weglopen van verantwoordelijkheden. Zit toch wel een flink verschil in...
Onwijs boos emoji 😤
Wanneer we ergens écht van balen of ergens heel erg boos over zijn, komt deze emoji van pas. Je valt waarschijnlijk van je stoel als je leest dat 'ie iets compleet anders betekent. In Japan wordt deze emoji namelijk gebruikt als iemand heel erg trots is. De emoji heeft zelfs een officiele naam: "the face of triumph". Huh?!
Middelvinger aangeklaagd
Tot slot is er zelfs een advocaat in India die WhatsApp wil aanklagen vanwege de middelvinger emoji. Volgens hem is het een "obsceen gebaar”. Maar helaas voor hem: als een emoji inmiddels in de set zit, dan gaat hij er niet meer uit.
Lees ook: Nog één keer: dit zijn de beste emojis voor spannende seks berichtjes
Ook leuk: Doe mee aan Het Grote Uitknijp-onderzoek en WIN!