6 hemelse combinaties met pindakaas op brood
Met stukjes, crunchy, light, 100% natuurlijk of toch de 'gewone'... Wie is er niet groot geworden met pindakaas? Ook lekker om mee te bakken, maar het blijft een klassieker voor op je boterham, rijstwafel of cracker. Wij tippen de lekkerste combinaties hieronder. Kende jij ze al?
Lees ook: Smullen: Deze pindakaas-Snickers cheesecake is om je vingers bij af te likken
1. Pindakaas en jam
De onvervalste nummer één is natuurlijk peanutbutter jellytime! Daar is geen twijfel over mogelijk. Waar wel over de discussieren valt is of de 'gele' of 'rode' jam het lekkerste is. Variatietip: doe eens gek en voeg er nog stukjes banaan aan toe.
2. Pindakaas en appel
Het harde en zure van een appel en het smeuïge en zachte van pindakaas is een foodmatch made in heaven. Trouwens ook lekker zonder boterham: gewoon een appel dippen in de pindakaaspot. Wat mueslivlokken erop en je hebt een gezonde snack!
Lees ook: Dit karamel zeezout dessert is het perfecte toetje met kerst
3. Pindakaas en sambal
Voor wat extra pit op je bammetje voeg je een scheutje sambal toe. Je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt.
4. Pindakaas en banaan
De één vindt het te goor voor woorden, de ander eet niets liever: pindakaas met plakjes banaan erop. Maak het nog goddelijker en doe er wat honing overheen.
5. Pindakaas en chocolade hagelslag
De twee lekkerste dingen op één broodje, wat wil je nog meer? Na een broodje pindakaas met hagelslag kan een mens gelukkig sterven. Voeg ter variatie ook eens rode vruchten toe.
6. Pindakaas en speculaas
Zelf crunchy pindakaas maken doe je door hele of kleine speculaas stukjes toe te voegen aan je boterham (of cracker, rijstwafel, et cetera). Gezond is het niet, maar ja... Je weet wat ze zeggen. Liever te dik in de kist, dan een hemelse beleg-combinatie met pindakaas gemist.