Zo houd je je wijn koel zonder te verwateren met ijsklontjes
Dat hete zonnetje is heerlijk in combinatie met een wit of rood wijntje. Jouw sauvignonnetje of merlootje vindt die zon daarentegen niet zo prettig. Op hete zomerdagen is je koele wijntje zo weer opgewarmd. En niks is viezer dan lauwwarme wijn. Zo een ordinaire ijsklont in je wijnglas dan maar? No way! Wij hebben de perfecte oplossing.
Wijn koel houden met druiven
Het antwoord is: druiven. Jazeker. Bevroren druiven om exact te zijn. De hack werkt zo:
- Kies witte druiven voor witte wijn en rode voor – jawel – rode wijn.
- Leg vier druiven per glaasje wit of 1 druif per glaasje rood in een plastic bakje (open) in de vriezer. Rode wijn hoort op een temperatuur van 14 à 16 graden Celsius gedronken worden. Daarom heb je minder druiven per glas nodig als je rode wijn drinkt.
- Zorg dat je de druif/druiven compleet bevroren zijn.
- Schenk je witte of rode wijn in een wijnglas.
- Leg dan je witte of rode druif/druiven in het glas.
- Geniet van je glaasje koele vino.
Waarom werken bevroren druiven beter dan een ijsklontje? Een ijsklontje zal gauw smelten en de wijn een stuk waterig maken, wat de smaak van je wijn echt niet goed doet.
Lees ook: Dieetproof alcoholische drankjes