4 recepten met overgebleven paaseitjes

Eten door Laura

Kun je geen paasei meer zien, maar heb je nog veel over? Weggooien is ook zonde. En eerlijk is eerlijk, van chocola krijgen we nooit genoeg. Duik dus nog een keer in de keuken en maak wat nieuws van de overgebleven paaseitjes. We geven je 4 easy recepten!

overgebleven paaseitjes

1. Chocolademelk

Het is behoorlijk fris voor de tijd van het jaar, dus why not! ’s Avonds een lekkere warme choco om op te warmen. Heerlijk, toch?!

Benodigdheden:

  • Melk
  • Chocoladepaaseitjes (melk, puur of wit)

Zo maak je het:

  1. Kook melk in een kannetje en schenk het daarna in een mok.
  2. Breek een stuk of twee à drie overgebleven paaseitjes in stukken en laat deze smelten in de hete melk. Roer goed door. Je ziet vanzelf dat de melk chocoladebruin wordt.

 

2. Chocoladefondue

Heb je écht veel chocolade eitjes over? Dan kun je heerlijk chocolade fonduen!

Benodigdheden:

  • Overgebleven paaseitjes
  • Aardbei 
  • Banaan
  • Kiwi
  • Langevingers
  • Fondueset (of twee pannen)

Twee manieren om het te maken:

  1. Smelt de chocolade in een chocoladefondueset. Wacht tot het een glad geheel is, dip de vruchten in de choco en smullen maar!
  2. Geen fondueset? Zet een grote pan met een laagje water op het vuur. Zet een kleinere pan erin die op het water drijft. Gooi de chocolade in de kleinere pan. Zo smelt de chocolade zonder dat het aankookt.

 

3. Chocolate chip cookies

Wie houdt er niet van chocolate chip cookies? Neem overgebleven koekjes mee naar je werk of maak er een goede vriendin blij mee.

Benodigdheden (voor 6 cookies)

  • 112 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram boter, kamertemperatuur
  • 62 gram kristalsuiker
  • 62 gram lichtbruine suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • 150 gram witte chocoladepaaseitjes
  • 150 gram pure chocoladepaaseitjes

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de boter met kristalsuiker, bruine suiker en vanille-extract in een keukenmachine.
  • Voeg het ei toe en meng ook deze door het deeg.
  • Voeg beetje bij beetje het meel toe tot een stevige deeg ontstaat. Doe ook het snufje zout erbij.
  • Breek de paaseitjes in stukjes, zo groot als een erwt en kneed ze met de hand door het deeg.
  • Maak balletjes van ongeveer 2,5 centimeter
  • Leg ze op een bakplaat met veel ruimte ertussen, anders lopen ze in elkaar.
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven 14 à 16 minuten tot ze crunchy van buiten zijn en nog een beetje zacht van binnen.

 

4. Muffins met chocolade surprise

Wat maakt muffins nóg beter? Juist, een verrassing van chocola binnen. Makkelijker dan dit recept gaat het niet worden!

Benodigdheden:

  • 120 gram suiker
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille extract

 

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Meng suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en roer met een spatel.
  • Meng in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde.
  • Voeg het mengsel uit de eerste kom bij de twee en meng met een spatel tot één geheel.
  • Vul muffinvormpjes met kleine bolletjes van het beslag.
  • Haal een overgebleven paaseitje uit het papiertje en druk middenin het vormpje.
  • Leg nu nog een laagje beslag over het paaseitje. Niet té veel, anders strooit het vormpje later over.
  • Bak de muffins in 20 minuten op 200 graden gaar en goudbruin.

 

Lees ook: 3 x de lekkerste no-bake taarten