9x Dit wist je nog niet over scheetjes
Inderdaad. We lachen dit onderwerp het liefst weg. Maar hoe awkward het ook is als je per ongeluk een scheetje moet laten die best wel stinkt, je bent gelukkig niet de enige! Iedereen laat scheetjes en het zou zelfs heel ongezond zijn als je dat doet. Daarom kunnen we ze maar beter omarmen (niet letterlijk natuurlijk). Deze weetjes zijn dan ook helemaal niet verkeerd om te kennen.
- “Wat heb jíj gegeten?” is de meest voorkomende vraag nadat iemand een stinkende scheet heeft gelaten.
- In Engelstalige landen is het woord voor scheet ‘Dutch oven’.
- Iemand die heel erg blij wordt van het lozen van scheetjes en dat aan iedereen wil laten merken, noem je een ‘petomaan’.
- Een gemiddeld mens laat ongeveer 10 scheten per dag. Gelukkig laat je de meeste in je slaap.
- Vrouwen laten over het algemeen minder scheten dan mannen. Waarschijnlijk omdat we ons er meer voor schamen en meestal iets minder snel eten dan mannen.
- Er is een man die claimt dat hij scheten kan genezen met een capsule die het gas in je darmen opvangt. Hij wordt ook wel ‘director of fartology’ genoemd. Hij verzamelt alle informatie van het onderzoek om een -geen grap- scheet-bibliotheek te maken met data over scheten in relatie tot levensstijl en ziektes.
- De gassen die we produceren vertellen heel veel over de gezondheid van onze buik. Het heeft namelijk niet altijd te maken met wat je eet, maar het kan het ook betekenen dat er een gezondheidsprobleem is. Gaan jouw scheten ineens wel héél extreem stinken? Dan kan het bijvoorbeeld betekenen dat je problemen hebt met het verteren van koolhydraten of niet goed tegen lactose kunt.
- Eten zoals broccoli, bloemkool, amandelen en spruitjes zijn de boosdoeners van jouw smerige scheetjes. Ook vlees en zuivelproducten zijn niet echt bevorderlijk voor de geur. Dat komt door het stofje sulfaat dat in al deze producten zit.
- Mensen die vaak een grote, grote boodschap leggen, laten ook zachtere scheetjes ontsnappen.