Chocolade-pindakaascake
Sommige recepten zijn perfect voor de non-keukenpresessen op onze mooie planeet. Dit recept, waar je vooral pindakaas en chocolade voor nodig hebt, is ideaal voor hen. Er komt geen oven bij kijken, dus je kunt niks laten aanbranden en je hoeft niet continu de klok in de gaten te houden.
Benodigdheden:
250 gram gesmolten boter of margarine
500 gram verkruimelde biscuits
500 gram poedersuiker
250 gram pindakaas
360 gram chocoladestukjes
4 eetlepels pindakaas
Meng in een grote kom de boter of margarine met de verkruimelde biscuits, poedersuiker en de pindakaas en verdeel het gelijkmatig in een laag over de bodem van de bakvorm.
Laat de chocolade au bain-marie smelten, samen met vier lepels pindakaas en roer het tot een gladde massa. Schenk dit mengsel over de bodem van biscuit en laat het minimaal een uur in de koelkast opstijven. Daarna is het gemakkelijk in blokjes te snijden. Gaat het snijden toch niet zo gemakkelijk, dan heeft het nog wat kou nodig en moet je het nog eventjes de koelkast in.